При полицейска операция служители на ОД на МВР в Ямбол

...
При полицейска операция служители на ОД на МВР в Ямбол
Коментари Харесай

Задържаха четирима мъже с над хиляда незаконни артефакти

При полицейска интервенция чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Ямбол са задържали четирима мъже, укриващи повече от хиляда нелегално добити артефакти. Сред тях са антични монети, пръстени, обеци, печати, статуетки и други предмети от разнообразни столетия от V пр.н.е. до ХV век от новото хилядолетие, заяви на брифинг в Ямбол административният началник на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров.


При претършуване на колите и жилищата им в Елхово и Бургас са открити голям брой археологически находки, а също и седем металотърсача.

На трима от тях е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража " за 72 часа.

"Предстои да бъде осъществена експертиза за определяне на точния тип и броя на артефактите, на епохата, в която са основани, на тяхната стойност, както и на археологическите обекти, от които са били похитени ", добави Петров.

Трима от арестуваните са с повдигнати обвинявания, които плануват до шест години затвор, санкция и конфискация на част от имуществото им. Разследва се ролята на четвъртия арестуван, както и съпричастността на групата с други обвинени, сподели административният началник на Ямболската окръжна прокуратура Дойчин Дойчев. След приключването на 72 часа за тримата ще бъде поискана непрекъсната мярка "задържане под стража ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР