При полицейска акция за предотвратяване на нарушения срещу политическите права

...
При полицейска акция за предотвратяване на нарушения срещу политическите права
Коментари Харесай

Полицията задържа мъж, предлагал имотна облага срещу гласуване

При полицейска акция за попречване на нарушавания против политическите права на жителите към 10:30 часа през вчерашния ден в ромския квартал на Берковица „ Раковица “ е открит мъж на 63 години, който предложил имотна полза, с цел да се гласоподава за избрана политическа мощ на изборите, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

При следствието са открити очевидци – очевидци. Те са разпитани пред арбитър и в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Берковица. От дома на обвинения са конфискувани лист с имена и числа против тях, както и 1000 лв. на купюри по 50 лева Мъжът не е арестуван заради здравословни аргументи.

По случая е формирано бързо произвеждане по член 167 от Наказателен кодекс.

В последната седмица на акцията на осем места в област Монтана бяха открити описи с имена на хора и против тях парични суми. По случаите са формирани досъдебни и бързи полицейски производства.

По време на акцията за предходните избори през април 2023 година в района бяха формирани 12 досъдебни производства за пазаруване на гласове, по тях към този момент има и неоправдателни присъди, оповестиха още от полицейската дирекция в Монтана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР