При покупка на имот: С какво никога да не правим

...
При покупка на имот: С какво никога да не правим
Коментари Харесай

При покупка на имот: С какво никога да не правим компромис?


При покупка на парцел: С какво в никакъв случай да не вършим компромис? Ето някои от най-важните правила при избора на жилище. Не един път сме чували израза „ Всичко е въпрос на локация “, когато става дума за парцели. Но става известно не това е първото нещо, за което брокерите споделят, че не трябва да вършим компромис, когато купуваме парцел.
Кое е най-важното при избор на парцел?За какво да внимаваме, когато купуваме остаряло строителство?И още препоръки при покупка на жилище – businessnovinite.bg потърси една от огромните организации за недвижими парцели у нас.С какво в никакъв случай да не вършим компромис при покупка на парцел?
Най-вече с качеството на строителството, разясниха за businessnovinite.bg от Адрес, една от огромните организации за недвижими парцели у нас.

„ В дълготрайна вероятност цените на парцелите постоянно порастват. Затова е значимо след 10 години вашето жилище да е нараснало цената си “, казват брокерите.
А това е обезпечено единствено при фактически качествен продукт. А местоположението?
Повечето хора не са подготвени да излязат от регионите, в които биха желали да живеят, други – най-много фамилии с дребни деца, не могат да си разрешат компромис с площта.  Възможните взаимни отстъпки зависят главно от профила на съответния човек и неговите потребности и цели.

„ Ако даден клиент има избран бюджет за покупката, само че не може да откри стремежи парцел против тази сума, всекидневно прави компромис с цената, с цел да се снабди с това, което в действителност желае. Ако има тази опция обаче.

Клиентите, които не могат да си разрешат тази стъпка, просто се лишават от някое от останалите си условия “, споделят от Адрес. Рядко обаче това е локацията – максимата, че мястото е най-важното за един парцел, не е инцидентна. Обикновено тези купувачи избират по-малък парцел, да вземем за пример. Или подобен, чието  разпределение не е толкоз функционално.
Най-често се усилва размерът на заема, вместо да се направи компромис
Практиката демонстрира, че най-често хората, които купуват за лично прилагане, държат на комфорта си, а това е стъпка с дълготраен отзив. Затова по-скоро пристъпват към увеличение на в началото планувания бюджет чрез по-голям заем, вместо да създадат компромис с региона или площта.

Инвестиционно настроените купувачи елементарно вършат компромис с нещо друго без да трансформират бюджета си – те просто калкулират по-ниската си рентабилност след това, споделят още брокерите.
Какви са препоръките на брокерите преди да купим парцел?
Преди да купим парцел е добре да си представим един собствен ден в жилището, което купуваме. Дали дава отговор ли на потребностите ни, комфортно ли е като локация, има ли къде и по какъв начин да пазарим, спортуваме, има ли къде да излизат  децата. „ Отделно от това да не не помнят дълготрайните фактори – перспективен ли е регионът, качествена ли е постройката “, споделят от Адрес.

И нещо доста значимо, в случай че купуваме старо строителство – да проверим дали документите му е изрядна. „ Ако нямат доста непосредствен взор върху пазара, използването на външен съветник би им икономисало доста непотребни усложнения “, поучават брокерите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР