При подготовката на своите деца за новата учебна година родителите

...
При подготовката на своите деца за новата учебна година родителите
Коментари Харесай

Какви дрехи да избираме за ученици до 14 г.

При подготовката на своите деца за новата образователна година родителите да заобикалят закупуването на дрехи с връзки и функционални шнурове в региона на качулката и врата, които са по-дълги от 7,5 cm . Това предложи създателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

„ Статистиката на общоевропейско равнище сочи, че на годишна база приблизително се записва по един съдбовен случай с дете и по 3-4 със съществени последствия. Може би не подозираме, само че връзките може да се закачат за врата на транспортното средство, на спиците на велосипед или за толкоз модерните в последно време тротинетки, по катерушки, до момента в който тичат в коридора или в двора на учебното заведение, вследствие на което да се спънат, да паднат и това да докара до физически контузии и даже до съдбовни удари на главата. При извъртане към врата пък може да се стигне до задушаване. “, изясни специалистът.

Тя посочи, че правила във връзка с връзките в дрехи за деца до 14-годишна възраст са залегнали в европейски стандарти за сигурност, които касаят проектирането и направата на облекла за най-малките и подрастващите.

За учениците до 14-годишна възраст облеклата следва да нямат еластични връзки в качулките или към врата на облеклата , както и каквито и да било колани с дължина над 36 cm . Рискови обстановки могат да основат също блузи и панталони с връзки и шнурове, които се влачат под ръкава, крачола или подгъва на дрехата. Връзките и шнуровете в долния подгъв на панталони с дълги крачоли би трябвало да са напълно отвътре на дрехата.

Ако родителите към този момент са закупили артикули, които е допустимо да са рискови, може да опитат да ги преработят по този начин, че да отстранят създаващите рискови обстановки детайли, предлагат още от „ Ние, потребителите “.

Липсата на информация за производителя, а за стоките от импорт – и за вносителя, е знак, че изделията може да са рискови. Непознатите за Европейския съюз марки също може да са рискови, защото няма сигурност, че създадените под тях артикули дават отговор на стандартите за сигурност в Общността.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР