При победата с 2:0 срещу Щутгарт халфът на Борусия Мьонхенгладбах

...
При победата с 2:0 срещу Щутгарт халфът на Борусия Мьонхенгладбах
Коментари Харесай

Световен шампион може да играе футбол с каска след нокаут №4 за 3 години

При успеха с 2:0 против Щутгарт халфът на Борусия Мьонхенгладбах Кристоф Крамер получи невероятния четвърти нокаут в границите на три години.

Във въздушно единоборство с Анастасиос Донис, международният първенец от 2016 получи разтърсване на мозъка, а още в съблекалнята трябваше да получи четири шева на разкървавения си нос.

Действително звучи необикновено, само че за Крамер това е четвърти сходен случай в границите на три години.

Затова и след мача той бе запитан, дали не би трябвало да играе футбол с каска: "Може би в миналото би трябвало да опитвам. Честно казано това не е тематика за мен. "

Крамер обаче би трябвало да премисли това. Поне такова е мнението на лекар Кристиан Зас, невролог от Хамбург, който отговори пред "Билд " какъв брой рискова може да бъде сходна серия от травми.

"Трябва да се прави разлика сред единично мозъчно разтърсване, което всеки може да преживее и което мина без последствия, к повтарящи се разтърсвания. Те могат да доведат до хронични контузии на мозъка. Те могат да дойда и след 10 до 20 години след случилото се. "

"Получават се промени на нервните кафези. Те към този момент не са толкоз добре разпределени или умират. Знаем от бокса, че спортисти с повтарящи се мозъчни контузии имат нараснал риск да се разболеят от деменция, паркинсон или депресии. "

А дали каска фактически е алтернатива за Крамер? "Да! Защото повтарящите се мозъчни контузии би трябвало да се предотвратяват. Една каска би дала спомагателна отбрана. В американския футбол шлемът е наложително. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР