При по-голям дял ваксинирани срещу COVID-19 вирусът спира да мутира.

...
При по-голям дял ваксинирани срещу COVID-19 вирусът спира да мутира.
Коментари Харесай

МЗ: Преболедувалите от предишните варианти на SARS-CoV-2 показват добра защита и срещу Делта

При по-голям дял имунизирани против COVID-19 вирусът стопира да мутира. Това оповестиха от пресслужбата на.

Преболедувалите и от първичния вирус - Ухан и от така наречен Британски вид на SARS-CoV-2 демонстрират добра отбрана и против " Делта " разновидността. Колкото повече хора са имунизирани, толкоз повече понижава смъртността. " Делта " разновидността е доста по-инфекциозен. При своята поява " Алфа " разновидността заразяваше два пъти и половина повече, в сравнение с изходния вид от Ухан. " Делта " разновидността заразява два пъти и половина повече от " Алфа " разновидността. Голямата разлика е в това, че става дума за разновидности в повърхностния протеин, които трансформират способността на вируса да се свързва с антителата, формирани към предходен вид.
 Здравното министерство: 100% доминация на „ Делта “ разновидността при последното проучване на секвенирани проби Здравното министерство: 100% доминация на „ Делта “ разновидността при последното проучване на секвенирани проби
Националният център по заразни и паразитни заболявания проучва посредством целогеномно секвениране 457 клинични проби със SARS-CoV-2. При всички...

Спрямо " Алфа " разновидността " Делта " не е прекомерно изменен и има така наречен пресечен имунитет - значително преболедувалите и имунизираните имат антитела, които, въпреки и не на 100 %, свързват и обезвреждат вируса. При 95-96 на 100 успеваемост на имунизациите против изходния вид, против " Делта " разновидността тя е 88 на 100, което също е доста огромен %.

Но, с изключение на разновидностите, би трябвало да се има поради, че при " Делта " разновидността хората стартират по-рано да заразяват. Създава се 1000 пъти по-висок вирусен товар - у инфектирания се развива доста високо число на вируса и той става инфектиран, още преди да са се появили признаците. Това е и една от основните аргументи за бързото разпространяване на " Делта " разновидността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР