При пътуване на дълги разстояния шофьорът е изправен пред опасности,

...
При пътуване на дълги разстояния шофьорът е изправен пред опасности,
Коментари Харесай

Как да сте по-дълго време бодри зад волана при продължително шофиране

При пътешестване на дълги дистанции водачът е изправен пред рискове, някои от които са свързани с най-обикновена отмалялост. Точно умората е причина за едни от най-жестоките и съдбовни пътни произшествия в целия свят. Експертите са показали няколко елементарни съвета, които ще ви оказват помощ да спестите сила и да забавите времето, когато би трябвало да си вземете отмора.

Удобен график

Направете график авансово, като вземете поради характерностите на личното си тяло - има „ сови “ и „ чучулиги “, като всеки от тях се усеща удобно по друго време на деня. В същото време, без значение в коя категория се класирате, би трябвало да се наспите добре преди дългото пътешестване. Също по този начин, не забравяйте, че се усещаме по-бодри денем - точно за този интервал би трябвало да се възнамерява оптималната част от маршрута.

Правилна отмора

За да получите заряд от сила, задоволително е да подремнете за 15-30 минути. Можете да извършите това вярно като свалите облегалката на седалка, спирайки някъде в профил на пътя (като вземете поради разпоредбите за придвижване и ограниченията за сигурност). По време на прекъсването за отмора можете също да се измиете със студена вода и да извършите малко извършения.

Храна

За закуска можете да хапнете щедро, само че на пътя даже леко преяждане заплашва със унесеност, предизвестяват  експертите. Затова е по-добре да упражнявате сдържаност в храненията си и да похапвате малко.

Самоконтрол

Автопилоти в актуалните транспортни средства поемат част от работата. Така че, адаптивният круиз надзор поддържа скорост и безвредно разстояние, други системи ще ви оказват помощ да не застъпвате лентата си и да не сменяте платната, в случай че в сляпата зона има друга кола. В някои случаи те могат доста да оказват помощ, само че в това време има прелъщение да се разчита напълно на тях, което никога не би трябвало да се прави.

Подлежаща на обслужване кола

Различни проблеми, свързани с неизправности на машината, нервират и прибързано изчерпват ресурсите на организма. Трябва да слушате непрекъснато, да се притеснявате, да се уморявате от жегата, когато климатикът не работи. Ето за какво, преди дълго пътешестване, би трябвало да ревизирате редовността на всички елементи на автомобила - това ще ви спести време и нерви и ще направи пътя ви доста по-безопасен.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР