При пациентите, които по-често посещават личния си лекар, се отчитат

...
При пациентите, които по-често посещават личния си лекар, се отчитат
Коментари Харесай

Визитите при личния лекар спасяват живот


При пациентите, които по-често посещават персоналния си доктор , се регистрират по-ниски равнища на фатгални случаи. Това се отнася най-много за пациенти с хронични болести, дълготрайни проблеми с психологичното здраве и специфични потребности. Въпреки че е открито, че в някои случаи тези визити могат да бъдат в действителност животоспасяващи, този факт постоянно се подценява.

Мащабно проучване, оповестено в BMJ Open, проучва резултатите от 22 изследвания в девет страни, в това число Англия, Франция, Съединени американски щати, Канада и Южна Корея. 18 от тях са посочили, че по-честият контакт с общопрактикуващия доктор е от огромно значение . При пациентите, спазващи това изискване, смъртните случаи по време на проучвания интервал, са били по-малко, спрямо другите пациенти.

Изследователите настояват, че приемствеността на тези грижи е значима и по тази причина би трябвало да им се даде по-голям приоритет при планирането на опазването на здравето .

Проф.

Филип Евънс от Медицинската гимназия в Ексетър съобщи, че за постигането на качествени грижи е належащо пациентът и лекарят да се виждат неведнъж и да се опознават. Това води до по-добра връзка, задоволеност на пациентите, съблюдаване на медицинските препоръки и доста по-малка потребност от болнични услуги.

Повечето пациентите са наясно, че има значение кой доктор посещават и какъв брой добре могат да споделят с него. Правото на избор на GP ни разрешава значително сами да дефинираме качеството на медицинските грижи .

Свързани публикации.. Как да изберем персонален доктор? 0 Приложение съкратява дистанцията сред лекари и пациенти 0 За страха от зъболекари 0

Проф. Камила Хоторн, заместник-председател на Кралския лицей за лекари (RCGP), споделя, че са били употребявани доста разнообразни подходи, с цел да доближат до тези изводи. На пациентите са били назначени екипи от експерти в региона на опазването на здравето , в това число общопрактикуващи лекари, които имат достъп до техните данни и биха могли да изградят взаимоотношения с тях.

Балансирането в непрекъснатостта на грижите посредством своевременен достъп до услуги на персоналните лекари е голямо предизвикателство за общата процедура и в последна сметка, решението е назначение на повече лекари и повече запаси за тази специалност .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР