При първото бягане пред бикове, което се проведе вчера, пострадаха

...
При първото бягане пред бикове, което се проведе вчера, пострадаха
Коментари Харесай

Най-малко шестима души пострадаха при бягане пред бикове в Испания


При първото тичане пред бикове, което се организира през вчерашния ден, пострадаха още шестима души, само че никой от дванадесетте не е потърпевш тежко.

Ранените през днешния ден имат най-вече натъртвания, заяви испанската държавна телевизия.

Сред хората, на които е оказана здравна помощ в болница, са и трима жители на Съединени американски щати, заяви новинарската организация " Европа прес ".

Фестивалът в чест на светеца-покровител на града, Сан Фермин, стартира в четвъртък и завършва идващия петък. Всеки ден рано сутринта пред шест бойни бика, някои от които тежат над 600 кг, стартират да тичат търсачи на мощни чувства през остарелия град до арената за вечерните бикоборства.

Снимка: БТА/АР

Всяка година десетки млади бегачи биват ранявани по време на 825-метровото изпълнено с тръпка и тестостерон съревнование из тесните улички на Памплона. От 1924 година насам са регистрирани 16 смъртни случая, като последният е през 2009 година. Провеждат се общо осем бягания.

Снимка: БТА/АР

Тази година групите за отбрана на правата на животните възобновиха митинга си против обичайното събитие, което се организира от 1591 година, само че към този момент е оспорвано и в Испания.

Снимка: БТА/АР

Активистите се облякоха в кървавочервени облекла с качулки с рога и издигнаха плакати с надпис " Памплона: принуждение и гибел за биковете " на няколко езика. Въпреки рецензиите фестивалът притегля огромен брой туристи от целия свят.

Снимка: БТА/АР
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР