При първо прочитане в списъка с 620 действащи руски шпиони,

...
При първо прочитане в списъка с 620 действащи руски шпиони,
Коментари Харесай

Христо Грозев: В украинския списък с руски шпиони има българска връзка

При първо прочитане в листата с 620 настоящи съветски шпиони, публикуван от военното разузнаване на Украйна, няма хора в България . Има обаче връзка със страната ни - хора, които поддържат връзка с българския военен съюз „ Левски ” . Това сподели изпълнителният шеф на проверяващото издание Bellingcat Христо Грозев в „ Здравей, България ” по.

„ Става въпрос за много уголемен лист от хора, които са регистрирани на главния адрес на ФСБ. Доста хетерогенен лист. Няма единствено хора, които се занимават с шпионски дейности в чужбина. Има и такива, които си работят от Москва. В него виждаме доста остарели познайници, свързани с екипа, който отравя политици в Русия, Такива, които са общували постоянно с Константин Малофеев. Има и такива, които поддържат връзка с българския военен съюз „ Левски ”. Това е една българска връзка ”, добави той.

Самият Грозев също е изготвил лист със 160 души , които са от Пета работа на ФСБ и тяхната цел е да създават дестабилизация в някогашните страни на Съветския съюз.

„ По някой път излизат от този диапазон и влизат в някои някогашни Социалистически страни. Това са съветски предприемачи или членове на посолството - трети или четвърти секретар. Има трима български жители, които поддържат връзка доста постоянно с тази група . За едно от имената имаше и каузи против него, награждавано е и пътува постоянно до Русия ”, посочи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР