При отваряне на пратка с фентанил дори при неволно вдишване

...
При отваряне на пратка с фентанил дори при неволно вдишване
Коментари Харесай

Дори при неволно вдишване на фентанил за минута настъпва смърт, у нас няма антидот

При отваряне на пратка с фентанил даже при несъзнателно поемане за една минута резултатът ще бъде летален “. Това сподели Стефан Бакалов, шеф на отдел „ Борба с наркотрафика “ на Летище София, пред bTV.

Министерският съвет разгласи основаването на нов орган, който да се бори с вноса и разпространяването на опиатите. През последните дни стана ясно, че извънредно рисковият опиат фентанил към този момент е засечен в България и има няколко смъртни случая поради него.

„ Още преди 5-6-години предприехме ограничения чиновниците, които всекидневно отварят наркопратки, да работят с ръкавици и маски. Наистина при отваряне на пратка с фентанил и при поемане за една минута резултатът може да бъде летален “, разяснява Бакалов.

Фентанилът по формулировка е мощно обезболяващо, което се употребява в хуманната и синтетичната медицина. Една от аргументите подземният свят да се насочи към този опиат е, че от доста малко количество има огромна облага. „ От 1 грам фентанил се вършат 10 000 дози. Когато това се прави в лаборатория, всяка една доза е вярна. Когато се прави в домашни условия, няма по какъв начин да бъде толкоз точно “, изяснява Бакалов.

Антидот има, само че не и в България. За последната година в Съединените щати с помощта на този антидот са избавени животите на 40 митнически чиновници.

Начините на трафикиране са няколко, като най-често се употребяват пощенски и куриерски колета, защото не е нужно да бъдат изпращани огромни количества, с цел да има облага.

Няма по какъв начин фентанилът да бъде разпознат образно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР