При остаряване, както и при хората, кучетата могат да станат

...
При остаряване, както и при хората, кучетата могат да станат
Коментари Харесай

Зоопсихолог: Няма добри или лоши кучета, всичко е до възпитание

При остаряване, както и при хората, кучетата могат да станат по-агресивни и да пазят територията си. Ако кучето е изпитвало болежка или е било натиснато на място, което го боли, може да захапе ". Това разяснява за bTV Александър Георгиев, зоопсихолог и експерт по образование на кучета , обяснявайки случая от през вчерашния ден с.

Обикновено кучетата не атакуват хора . Те атакуват, когато пазят територия, когато стопанинът е атакуван или те самите са застрашени. Ако кучето се е усетило мощно застрашено, може да реагира по подобен метод. Може обстановката да е довела до това кучето да се усеща нападнато без това фактически да е по този начин, изясни Георгиев.

Според него няма неприятни или положителни породи .

Има породи, които могат да бъдат възпитавани в експанзия и които са употребени като служебни кучета - в войска или полиция . Това са кучета, които са с нараснала експанзия. Ако не се подходи вярно с сходна порода, може да се стигне до компликации при развъждането. Питбулът не е неприятно животно. Вкъщи е доста добре настроено към стопаните си и с деца е доста добър. Питбулите повече реагират на личния си тип. Всичко е въпрос на образование, добави зоопсихологът.

Специалистът изясни, че тренирането за кучешки боеве насочва експанзията на домашното животно към други кучета, а не към хора. След случая кучето е взето от " Екоравновесие ".

" Трябва да се тества животното дали демонстрира експанзия и каква е формата му на държание към хора и животни. Ако се откри, че кучето не демонстрира експанзия, това може да бъде единствено един драматичен случай ", счита Александър Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР