При определени параметри АЕЦ Белене може да бъде жизнеспособен проект.

...
При определени параметри АЕЦ Белене може да бъде жизнеспособен проект.
Коментари Харесай

АЕЦ Белене е жизнеспособен проект при определени условия

При избрани параметри АЕЦ " Белене " може да бъде жизнерадостен план. Това съобщи пред bTV някогашният енергиен министър Трайчо Трайков във връзка отчета на Българската академия на науките (БАН) за АЕЦ " Белене ".

 Българска академия на науките отбрани отчета си за АЕЦ „ Белене “
Българска академия на науките отбрани отчета си за АЕЦ „ Белене “

Иска позволение от БЕХ да го разгласява целия

Според Трайков в междинния отчет на Българска академия на науките са позволени много песимистични сюжети. По думите му има огромна възможност тези допускания да не се случат, което ще направи възможностите на плана по-големи.
Според някогашният министър на енергетиката отчетът на Българска академия на науките демонстрира, че планът няма да бъде жизнерадостен за частен вложител, само че би могъл да се реализира с държавна поддръжка.

Според Трайков е значимо какви входни данни по отношение на развиването на стопанската система и енергетиката у нас са вкарани в отчета на Българска академия на науките.

По думите на Трайков хората, които симпатизират на плана, са два вида - или не схващат доста или са финансово стимулирани. " Не упреквам, само че имам искания към хората, които схващат и са в позиция да взимат решения. Дори изискванията, признати за сигурни, са съвсем невъзможни да се реализиран ", изясни още веднъж Трайков във връзка плануваните в отчета отрицателни условия и сюжети.

 Оборудването за АЕЦ
Оборудването за АЕЦ " Белене " ръждясва, предизвести Румен Овчаров

Делян Добрев манипулирал данни за потребността от повече електроблокове у нас

Бившият член на Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) Еленко Божков също разяснява тематиката за втора нуклеарна централа у нас и изгодите и рисковете от подобен план. Според Божков в отчета на Българска академия на науките за АЕЦ " Белене " се виждат и някои окуражаващи констатации. Според него нещата надалеч не наподобяват толкоз неприятни.

Божков уточни и че планът изрично е жизнерадостен. След реализирането на плана у нас ще се заплаща относително ниска електрическа енергия съгласно изчисленията на енергийния специалист.

 Проектът АЕЦ
Проектът АЕЦ " Белене " е неефикасен и е риск за националната ни сигурност

Площадката е на сеизмологично рисково място, напомнят извънпарламентарни сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР