При операция, проведена от Службата за сигурност на Украйна (ССУ),

...
При операция, проведена от Службата за сигурност на Украйна (ССУ),
Коментари Харесай

Украинското контраразузнаване е атакувало руска жп линия дълбоко в Сибир

При интервенция, извършена от Службата за сигурност на Украйна (ССУ), е била взривена железопътна линия в Сибир, която Русия е употребила за военни доставки, съобщи пред Ройтерс украински източник, поискал анонимност.
 
По думите му четири взривни устройства са били детонирани през миналата нощ в миг, когато товарен трен е минавал през Северомуйския тунел в съветската република Бурятия, която граничи с Монголия.
 
Ако това се удостовери, сходна офанзива на повече от 4000 км разстояние от Украйна би могла да послужи като проява на способността на Киев да нанася удари надълбоко в съветска територия. Руски източници признаха, че в посочения регион се е запалил трен, само че не загатнаха за експлозиви.
 
Руският Следствен комитет уточни в изказване, че влакът, пренасящ гориво, се е запалил в тунела нощес, няма жертви и е в ход предварителното следствие за определяне на аргументите за случая.
 
Държавната компания " Руски железници ", която е притежател и оператор на съветската жп мрежа, заяви, че влакът е бил спрян поради видян дим, излизащ от цистерна с дизелово гориво. Компанията добави, че жп трафикът е бил отклонен, което довело до леки закъснения, само че като цяло не е имало нарушавания в железопътното придвижване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР