При операция на турското разузнаване МИТ в Турция е задържан

...
При операция на турското разузнаване МИТ в Турция е задържан
Коментари Харесай

Задържаха мъж, имитирал гласа на Ердоган с помощта на изкуствен интелект

При интервенция на турското разузнаване Разузнавателна служба на Турция в Турция е арестуван човек, който е имитирал гласа на президента Реджеп Тайип Ердоган благодарение на изкуствен интелект и се обаждал на предприемачи и високопоставени държавни чиновници, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

При акцията на Разузнавателна служба на Турция било открито, че измамникът се е опитвал да имитира гласа на президента Ердоган благодарение на приложения с изкуствен интелект. Той е звънял на известни предприемачи и държавни чиновници от над 10 телефонни номера за осъществяване на разнообразни измами.

Звената по киберсигурност на Разузнавателна служба на Турция са съумели относително бързо да открият самоличността и местонахождението на измамника, след което той е бил арестуван, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турските управляващи насочат апел към жителите да бъдат деликатни при сходни опити за машинация, като дават обещание ограниченията против такива дейности да бъдат непрестанно засилвани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР