При операция на Икономическа полиция в Пловдив е задържан 37-годишен

...
При операция на Икономическа полиция в Пловдив е задържан 37-годишен
Коментари Харесай

Задържаха мъж, извършвал лихварска дейност в Пловдив

При интервенция на Икономическа полиция в Пловдив е арестуван 37-годишен локален мъж, правил непозволено лихварска активност от началото на 2018 година досега.
Той е с чисто престъпно минало, сега е арестуван с прокурорска заповед за 72 часа, като се чака да му бъде поискана мярка за неотклонение "Задържане под стража ".
Задържаният е работел като кредитен съветник към небанкова финансова институция, като редом с това е правил самичък, без позволение, банкова активност, предоставяйки в заем парични суми на трети лица против рента от 10 до 15 на 100 месечно.
При осъществените претърсвания и изземвания са били открити и конфискувани непознати персонални и банкови карти с ПИН-кодове, голям брой документи /в това число записи на заповед, над 50 огромни талона на леки коли, бележници със мемоари на имена и суми, както и контракти за заеми/, пари в брой на стойност към 10 000 лева и голям брой заложени движимости.
Установено е, че мъжът дал парични заеми на обща стойност 60 000 лв. на 20 физически лица, против уговорена рента, като от тази активност са получени приходи в размер на 80 000 лв.. Вноските хората са оставяли на продавачките в магазин, стопанисван от дамата на арестувания.
До момента по делото са разпитани над 25 очевидци. Активното следствие по случая продължава.
Акцията е извършена на 14 април под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР