При огледа е установено, че 30-годишният водач на Мерцедес, който

...
При огледа е установено, че 30-годишният водач на Мерцедес, който
Коментари Харесай

Двама загинаха, след като шофьор без книжка удари моторист, а след това се заби в дърво

При огледа е открито, че 30-годишният лидер на " Мерцедес ", който е недееспособен, е навлязъл в лентата за насрещно придвижване и е блъснал движещ се от Плевен към Ловеч мотоциклет.

След удара автомобилът е напуснал пътното платно, вляво по посоката си на придвижване, и се е блъснал в крайпътно дърво. На място е умрял 44-годишният мотоциклетист. Пострадал е 28-годишен пасажер в автомобила. Той е превозен в Спешна помощ - Плевен, където е диагностициран с гръдни и черепни контузии, с заплаха за живота. Тази заран мъжът е умрял.

Шофьорът на автомобила е с охлузни рани, без заплаха за живота. Той е арестуван за период до 24 часа. Взети са кръвни проби за химическо проучване.

За тежкия пътен случай е известен дежурен прокурор при Окръжна прокуратура в Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане, уточни още Цветкова.

По данни на бранш " Пътна полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен за първите шест месеца на годината в региона са станали 667 пътнотранспортни катастрофи, от които 114 са тежки - с 12 починали и 150 ранени. Най-честата причина за произшествия е несъобразената скорост и неправилни маневри. Сред сериозните сектори с най-вече тежки пътни произшествия и жертви е и пътят Плевен - Ловеч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР