При оглед на територията на завод Азовстал в Мариупол са

...
При оглед на територията на завод Азовстал в Мариупол са
Коментари Харесай

В Азовстал са открити няколко изгубили се украински бойци


При оглед на територията на цех " Азовстал " в Мариупол са открити няколко изгубили се украински военни. Това заяви през днешния ден водачът на Донецката национална република Денис Пушилин, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5690
" Оглеждат се всяко кътче, всяка стая, това е извънредно доста, само че работата напредва ", сподели Пушилин. " Открити бяха няколко души, които са се изгубили, само че те също са изпратени при другарите си ", добави той, имайки поради бойците, поставили оръжие и пленени от съветските войски и техни съдружници от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Донбас. Става дума " съгласно мен за трима или четирима души ", посочи Пушилин в ефира на съветската телевизия " Россия-24 ".

По думите му новооткритите бойци не са представлявали опасност. " Те самите се опасяваха от всичко, криеха се, имаха проблеми с душeвността ", сподели той.

Съдебният развой против украинските военни от " Азовстал " ще бъде оптимално открит, ще бъдат поканени представители на други страни, в това число западни, и на интернационалните организации, увери Пушилин.

По-рано този месец се предадоха в плен последните украински бранители на Мариупол, барикадирали се в " Азовстал ".

Според министерството на защитата в Москва пленниците са над 2400 души, припомня организацията. Киев се стреми да провежда замяна, само че съветските управляващи обявиха нееднократно, че считат част от пленените за неонацисти и военни нарушители, които би трябвало да получат присъди.

Руската войска е намерила в завода " Азовстал " телата на 152 украински бойци и е подготвена да ги съобщи на Украйна, съобщи през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от Франс прес.

Телата били открити в хладилен камион, чиято охладителна система обаче не работела. Под тях били открити и четири мини.

Според министерството Москва не е получавала от Киев молба да получи тези остатъци.

Франс прес добавя, че не е имала опция да ревизира тези изказвания, употребявайки самостоятелни източници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР