При официално преброени 99,51% от протоколите от ЦИК вече е

...
При официално преброени 99,51% от протоколите от ЦИК вече е
Коментари Харесай

Ето разпределението на депутатите по партии в 47-то Народно събрание

При публично преброени 99,51% от протоколите от ЦИК към този момент е ясно разпределението на мандатите в 47-ия парламент.

Според тях Политическа партия " " ще има 67 депутати, а ГЕРБ - 59 национални предствители. Движение за права и свободи са трета политическа мощ с 34 мандата, Българска социалистическа партия с 26, " ИТН " компактно зад тях с 25 депутати. Последните две обединения - " Демократична България " и " Възраждане " печелят надлежно 16 и 13 депутатски места.
При съвсем 100% протоколи: " Продължаваме промяната " с 25.65%, ГЕРБ-СДС взима 22.80%
666 837 гласоподаватели са подкрепили на изборите за народни представители " Продължаваме Промяната ". Това прави 25,65% от гласувалите, става...

Що се отнася до имената на депутатите, занапред се чака да има разбърквания. Някои от тях влизат в Народното събрание от два изборни региона и би трябвало да заявят пред ЦИК от кое място ще изберат да бъде мандатът им. Така мястото им във към този момент освободения регион ще вземе идващият в листата. Възможни са и финални разбърквания при окончателното пресмятане на преференциите.

Има възможност за дребни промени след окончателното оповестяване на резултатите, защото за преразпределение на остатъците се употребява методът Хеър-Ниймайер, който постоянно носи изненади за парламентарните сили - губят сякаш сигурен мандат в един регион и получават непредвиден на различен. Очаква се ЦИК да разгласи резултатите в четвъртък.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР