При обсъжданията по темата Финанси се постигна съгасие, че до

...
При обсъжданията по темата Финанси се постигна съгасие, че до
Коментари Харесай

За 2022 г. ДДС без промяна, включително диверсифицираните ставки

При разискванията по тематиката " Финанси " се реализира съгасие, че до края на годината няма да може да се изготви държавния бюджет. Това е и поради промената конструкция на Министерския съвет, която се предлага. Като по-реалният период се вписа края на януари. За да се случи това ще е нужна и смяна и в празничните почивни дни на парлемента, се съгласиха договарящите.

Предвиди се и по-строг надзор върху осъществяването на държавния бюджет, а министърът на финансите да дава доклад за осъществяване на финансовите разноски. 

Въвеждане на изцяло финансово бюджетиране в цялата страна, се съгласиха специалистите от четирите партии. Има оферти и за средно- и дългогодишни финансови стратегии, както се прави в доста европейски страни. Така ще имаме взор и напред какво желаеме да вършим и да го залагаме, изключително за планове, които изискват време и много средства за осъществяването им. 

Анализ на опциите за диверсифицирани Данък добавена стойност ставки. В Европейски Съюз се върви към отбягване на това, не е добре да вървим против това.  Определени браншове биха изсветлели. За 2022 година Данък добавена стойност остава без смяна, в това число диверсифицираните сега за някои браншове. През идната година да има повсеместен разбор на Данък добавена стойност - до септември, с цел да може да влязат изводите в бюджет 2023 година.

Да се усили и прага на регистрация на Данък добавена стойност, предлагането е за първа стъпка до 100 000 лв., само че за бюджет 2023-а, и до 160 000 лв. в бюджет 2024 година. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР