При обсъждането на бюджета за 2022 г. поискаме увеличен ресурс

...
При обсъждането на бюджета за 2022 г. поискаме увеличен ресурс
Коментари Харесай

Иван Иванов: Ще поискаме в бюджета повече държавни помощи за земеделието

При разискването на бюджета за 2022 година желаяме повишен запас за държавни помощи в земеделието. Това сподели по БНР министърът на земеделието Иван Иванов.

Моментът е извънредно неподходящ за българското земеделие – една от аргументите е високата цена на енергийните запаси, уточни той. Производителите са под напън и това неизбежно ще се отрази на цената на крайните артикули.

Стратегическия проект за земеделието през идващите 7 години, по който се работи към този момент две години, ще бъде импортиран в края на февруари – началото на март.

Таванът на заплащанията е измежду основните моменти, които ще се разискват, като има няколко създадени разновидността.

Финансовите ограничения, които са били отлагани през последните две години, ще бъдат предоставени на външен оценител, посочи министърът.

Стратегическият проект ще бъде обсъждан тази седмица с другите браншови организации.

В Европейската прокуратура от служебния министър проф. Христо Бозуков са изпратени сигнали за нередности, свързани с отглеждането на животни, заяви още Иванов.

„ Буквално има война за земя. По една или друга причина са се намесили разнообразни играчи. Едни са притежателите на земята, други са ползвателите, настрана имаме един пласт от аграрни производители, които хем са ползватели, хем са притежатели, с големи количества земя. Оттам идват и тези забележки на по-малките аграрни производители, че са ощетявани за сметка на по-големите. Този дисбаланс имаме задачата да го решим “, разяснява той.
Земеделският министър: Скоро ще има промени в управлението на " Напоителни системи "
Скоро ще има промени в управлението на " Напоителни системи ". Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов в предаването " Лице в л...
Прочети повече
От 2023 година ще се вкара електронна система за мониторинг на площите.

„ Тоест субективният фактор да остане извънредно най-малък. Основно ще бъде по електронен път, тъй че хората няма да се бъркат. “

„ Напоителни системи “ би трябвало да се оздравява и да престанат разпознатите порочни практики, посочи Иванов. Проверките би трябвало да приключат идната седмица и при данни за нарушавания те ще бъдат изпратени на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

„ Данните, които получаваме, приказват за едно редовно източване на сдружението. Това нещо би трябвало да спре и то незабавно. “

Една част от управлението на сдружението към този момент е заменено, сподели Иванов.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР