При обработени от Централната избирателна комисия над 80% от протоколите

...
При обработени от Централната избирателна комисия над 80% от протоколите
Коментари Харесай

Резултат след 80% обрабитени гласове: ГЕРБ води на Слави с 8 пункта, ДПС присветва на ДБ

При обработени от Централната изборна комисия над 80% от протоколите ГЕРБ е първа политическа мощ с 25.9% от гласовете. Втора е партията на Слави Трифонов „ ИТН “ с 18.04% от гласовете. На трето място е Българска социалистическа партия с 14.95% поддръжка, която за първи път е в тази позиция.

„ Демократична България “ към момента води пред Движение за права и свободи и заема четвъртата позиция, само че губи преднината си. Водената от Христо Иванов коалиция имаше задатък от към 2% пред Движението за права и свободи и съумя да измести Движение за права и свободи до петото място. В последните часове обаче Движение за права и свободи стопи разликата и в този момент ги разделят няколко десети от % - „ Демократична България “ получава 9.99% от гласовете, а Движение за права и свободи - 9.56%.

В идващия парламент влиза още обединението „ Изправи се! Мутри вън “, за която са дали своят вот 4.88% от отишлите до урните.

Шансовете на Вътрешна македонска революционна организация за място в Народното събрание към този момент наподобяват нереалистични. Към момента резултатът им е 3.52%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР