При обработени 68,23 на сто от протоколите партията Единна Русия

...
При обработени 68,23 на сто от протоколите партията Единна Русия
Коментари Харесай

Управляващата партия в Русия запазва квалифицираното си мнозинство в парламента

При обработени 68,23 на 100 от протоколите партията " Единна Русия " получава 48,29 на 100 от гласовете на парламентарните избори, а може да разчита и на 195 места, за които се гласоподава мажоритарно. Това значи, че тя резервира конституционното си болшинство в Думата, долната камара на Народното събрание, съобщи ТАСС. Агенцията се базира на данни от ЦИК.

В Русия конституционното болшинство е над 300 места в 450-членната Дума, осведоми Българска телеграфна агенция.

На второ място към този момент с 20,38 на 100 е Комунистическата партия на Руската федерация, на трето - Либерално-демократическата партия със 7,73 на 100, следвана от " Справедлива Русия ", която получава 7,43 на 100.

Управляващата партия " Единна Русия " стартира още нощес да чества успеха си в Москва след оповестението на първите резултати от парламентарните избори, само че опозицията сподели, че е имало изборни измами. Въпреки дъжда нощес по улиците на съветската столица имаше хора, които скандираха " Русия, Русия! " и развявава знамето на кремълската партия, съобщи ДПА. " Ние сме тимът на Путин! ", провикваха се деятели на " Единна Русия ". Нейни представители увериха, че Путиновият курс ще продължи.

Резултатът от изборите дава мотив за празнуване, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин.

Владимир Путин не пристигна в централата на партията, тъй като е в самоизолация поради доста инфектирани с ковид в близкото му обграждане, обясниха представители на партията.

Независимите наблюдаващи от неправителствената организация " Голос " регистрираха хиляди нередности в изборите в цялата страна, множеството документирани със фотоси или видеозаписи. ЦИК заяви за получени към 750 тъжби за нарушавания и за към 7000 невалидни бюлетини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР