При обиските в дома на Севделина Арнаудова - ПР на

...
При обиските в дома на Севделина Арнаудова - ПР на
Коментари Харесай

Съпругът на Севдалина Арнаудова: Детето ни пищеше и ревеше по време на обиска

При обиските в дома на Севделина Арнаудова - ПР на Бойко Борисов, която също е задържана, полицията е търсила доказателства за връзката й с някогашния финансов министър Владислав Горанов и с хазартния необут Васил Божков. Това стана ясно от изказване на брачна половинка на Арнаудова Делян Димитров по БТВ. Преди година Божков съобщи, че е бил изнудван от Борисов и е предавал пари за " такса успокоение " на Севделина Арнаудова и Горанов. Вчера хазартният необут разгласи, че е дал показания пред европейската прокуратура.

" Иззеха телефоните ни, един Ipad на детето, търсиха документи за командировки ", изясни Димитров. Той също се възмути, че претърсванията са станали вечерта и това е изплашило детето им, което е на 8 години. Иззети са още 5000 лева, 3000 $, 200 евро и рубли от командировки.

По мотив на обстоятелството, че фамилията кара джип, който се води на компания " Аркад ", която строи Балкански поток, Димитров, който е в управлението на държавната компания " Булгартрансгаз ", посочи, че в това няма нищо смущаващо. След завършването на строителството " Аркад " дала джипове на цялото управление на компанията, на Министерски съвет, на екоминистерството, на горските стопанства. Не е ясно на какво съображение се случва това.

" Този тормоз е жесток. Това ли е народна власт? ", попита Димитров. Той посочи, че е занесъл вода и каквото би трябвало в ареста на брачната половинка си.

Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова протичат дружно в сюжета, разказван от предприемача Васил Божков. Божков, който има куп обвинявания и се укрива в Дубай, твърди, че е дал милиони левове рушвет на Борисов, Горанов и Стоянова, с цел да избегне заплащането на хазартни такси. От Дубай предприемачът изпрати сигнал до държавното обвиняване, че единствено за 3 години е предал в брой 67 млн. лв. на подставени лица на Борисов, и попита неговия пиар Севделина Арнаудова за какво всеки месец е посещавала офиса му.

Самият Божков в четвъртък вечерта разгласи, че е разпитан от евпрокуратурата, само че не е ясно по какъв начин е станало това в Дубай, тъй че да е годно доказателство по смисъла на Наказателно-процесуален кодекс. Не е ясно и кое е първото деяние на проверяващите, с което е формирано следствието. При всяко състояние Министерство на вътрешните работи има 24 часа да уведоми прокуратурата, както и 24 часа, с цел да бъде поискано от съда да валидира дейностите по претършуване и изземване от нощес.

В началото на годината Горанов, Стоянова и Арнаудова бяха разпитани по инспекцията, която Министерство на вътрешните работи прави по сигнала на гражданско съдружие БОЕЦ. От БОЕЦ изясняват, че в сигнала си вършат логическа връзка сред фотосите на кюлчета и пачки в чекмеджето на Борисов и изнесената през 2020 година от Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лева рекет на Бойко Борисов, на Горанов и на Стоянова, с цел да създадат по този начин, че лотарийният му бизнес да заплаща по-ниски такси. Прокуратурата преди този момент разгласи, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, само че не стана ясно какво ги е питала и те какво са дали отговор.

За сведения по тази инспекция в Министерство на вътрешните работи върви и самият Борисов. След разпита му се разбра, че е обяснил на проверяващите, че не знае кой е снимал в спалнята му.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР