При обход в района, автомобилът е установен паркиран и заключен

...
При обход в района, автомобилът е установен паркиран и заключен
Коментари Харесай

История за катастрофа, районно и капка кръв

При обход в региона, автомобилът е открит паркиран и заключен по ул. " Боряна ". При обход в прилежащата улица " Бойчо Огнянов " чиновниците откриват л.а. " Шкода " с добричка регистрация с няколко мъже към нея, като единия, при типа на полицейския автомобил, алармира с ръка. На по късен стадий е изяснено, че л.а. " Опел " е блъснал л.а. " Шкода " в региона на Дом-паметник " Йордан Йовков " и е напуснал произшествието без да стопира. Водачът на л.а. " Шкода " го последва и посредством ЕЕН 112 уведомява за случая и местоположението на отговорното МПС. На място са открити:
-С. К. (36 г.), за който е изяснено, че е лидер на л.а. " Шкода "
-С. И. (17 г.), за който е изяснено, че е бил лидер на л.а. " Опел "
-В. С. (26 г.), пасажер в л.а. " Опел "
-И. И. (15 г.), пасажер в л.а. " Опел "

При идване на полицейските чиновници, четиримата са разговаряли умерено и са обсъждали вероятно сключване на двустранен протокол. По предписание на ОДЧ, не място е изпратен дежурния по КАТ. Същия тества двамата водачи за алкохол, като за С. И. е регистрирана стойност 0,97%0, а на С. К. - нулева стойност. Установява се, че С. И. не носи документи за идентичност. По предписание на дежурен по КАТ всичките са отведени в Първо районно управление (на МВР).

С. И., който с изключение на описаните нарушавания на ЗДвП, се оказва и недееспособен, е отведен в приемната за жители, където дежурния по КАТ стартира да му оформя съответните АУАН. Останалите мъже, остават отвън районното ръководство. След известно време В.С. се приближава до входа на районното ръководство и стартира на всеослушание да спори с служители на реда, които в този миг се намират на входа. Упреква ги, че дълго време задържат лидера, и че желае да го пуснат колкото се може по-скоро. Въпреки предизвестията продължава на висок звук да насочва против тях реплики и обиди.

В разследване на тези дейности, В.С., който е във очевидно нетрезво положение, е поканен в районното и е въведен във вътрешното предверие, където му е разяснено, че на база неговото поведение, ще му бъде формиран АУАН по ЗМВР и ще бъде арестуван за това, че пречи на полицейските органи при осъществяването на функционалните им отговорности. 

В този миг в районното и във фоайето е имало и други жители, в това число и приемната е била заета от служителя на КАТ и лидера на лек автомобил Опел. Почти в същия миг В.С. си удря главата във вратата и на дясната вежда се появява капка кръв. Пострадалия е отведен в ЦСМП, където е прегледан, раната е обработена и по-късно същия е върнат в районното ръководство, където е арестуван със заповед за полицейско задържане. Снето е документално пояснение, формиран му е АУАН по ЗМВР и е освободен, поради отпадане на основанието за задържане.

Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП-Добрич и по негово предписание е формирано Директива за птиците по разказа на ОСлО при Дело за оперативна проверка.

По случая ще бъде осъществена служебна инспекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР