При обход на патрулите е спрян за проверка в централна

...
При обход на патрулите е спрян за проверка в централна
Коментари Харесай

Скандални подробности за шефа на Пътно управление - Перник, който шофира пиян

При обход на патрулите е спрян за инспекция в централна градска част за Перник, а осъществената проба е отчела 1,66 промила.

Така разяснява случая със хванатия през вчерашния ден шефа на пътното ръководство в Перник - Петър Басмаджиев, за който БЛИЦ през вчерашния ден заяви, Слави Лазов - шеф на бранш "Пътна полиция " на полицията в града.

По неофициална информация на Нова тв Басмаджиев през днешния ден ще бъде освободен от поста си.

"Той е признал тестът на техническото средство, след което е отведен в болница, само че в наличие на лекар е отказал кръвна проба. Признава си, няма спорове и с полицията. Сам е бил в автомобила ", добави Лазов, като посочи, че Басмаджиев е спрян към 3 часа сутринта.

"Разпознат е от служителите на реда, макар че е шеф от скоро, само че това не е имало значение за служителите на реда. Това е към този момент закононарушение по наказателния кодекс. Започнато е досъдебно произвеждане, прокуратурата и съдът ще се произнесат ", съобщи началникът на бранш "Пътна полиция " в Перник.

"Дал е пояснение. Казал е, че е в региона, където живее при прибиране. Не мога да разясня, това са персонални неща. Процедурата е спазена, а законът явен ", безапелационен бе той.

Лазов съобщи, че Басмаджиев е декларирал, че е изпил 3 огромни ракии, преди да се качи на возилото.

БЛИЦ напомня, че в четвъртък стана известно, че евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и заместител на Красимир Каракачанов във Вътрешна македонска революционна организация, също е хванат да кара с алкохол в кръвта - 1,56 промила. Случаят е от 7 декември.

Джамбазки настоял за кръвна проба, която показвала стойност 1,08 промила, което е с 12 стотни под прага за наказателна отговорност. Той беше засечен от патрул на КАТ Самоков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР