При някои хора cпирането на цигарите и преминаването към електронни

...
При някои хора cпирането на цигарите и преминаването към електронни
Коментари Харесай

Защо щом спрях цигарите започнаха да ми кървят венците?

При някои хора cпирането на цигарите и прекосяването към електронни изпарители води до краткотрайно кървене на венците. Това може да ви тормози, тъй като такова нещо евентуално в никакъв случай не ви се е случвало, до момента в който сте пушили. Какво става - в този момент при всяко миене на зъбите има кръв.

Пушенето на цигари води до стесняване на кръвоносните съдове. Вашите кръвоносни съдове, в това число и тези във венците, се стесняват. Всяко заболяване на венците, дължащо се на пушене (има такива, нормално съпроводени от струпване на плака), се маскира с помощта на съдосвиващия резултат на дима.

Веднага щом спрете да пушите, венците ви могат да прокървят, единствено в случай че към този момент е налице заболяване, тъй като този съдосвиващ резултат от пушенето към този момент отсъства. Пушенето прикрива казуса, а прекъсването ви дава опция да разберете същинското положение на венците си. Кръвоносните съдове към този момент не са стеснени, те действат обикновено и се доставя О2 и богата на хранителни субстанции кръв до венците. Кървенето може да се преглежда и като хубаво нещо, тъй като то и предизвестява, че имате заболяване на венците и би трябвало да вземете ограничения!

Очевидната първа стъпка е да отидете на ортодонт и да ви почистят професионално зъбите, да започнете да ползвате конец за зъби след почистването и сигурно да не стартирате да пушите още веднъж.

Научните доказателства и наличните сведения сочат, че при пушачите, които спрат да пушат или минават на устройство без горене, се появява увеличено кървене на венците. Трябва да мине известно време, преди венците ви да се възстановяват, само че чакането си коства, тъй като по този начин се предотвратяват други проблеми.

Така че спрете да пушите за непрекъснато, мийте си зъбите 2-3 пъти на ден (не забравяйте препаратите за изплакване на устата и конеца за зъби) и отидете на ортодонт. След като един път сте се отървали от миризмата на фасове в устата си, не позволявайте никой да ви разубеди в правотата на решението ви!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР