При нови избори – 8 формации ще влязат в парламента.

...
При нови избори – 8 формации ще влязат в парламента.
Коментари Харесай

Проучване: При избори днес – ГЕРБ води “Продължаваме промяната” с над 6%

При нови избори – 8 обединения ще влязат в Народното събрание. Новата партия на Стефан Янев е шеста политическа мощ със 7.6% поддръжка от гласуващите. Пореден спад в поддръжката към държавното управление. Това са главните заключения в новото проучване на “Тренд”, оповестено тази заран.

Пореден месец на ерозия в позитивните оценки за работата на Народното събрание и държавното управление. През май 19% правят оценка позитивно работата на Народното събрание (24% през април), до момента в който 71% я правят оценка негативно (66% през април). При държавното управление се следи същият тренд – през април позитивната оценка по отношение на кабинетът е била 27%, до момента в който през сегашния месец е към този момент 22%. Почти всички последователи на „ Продължаваме промяната “ поддържат държавното управление, до момента в който симпатизантите на останалите сътрудници в ръководеща коалиция са по-разколебани. Така да вземем за пример измежду „ Демократична България “ преобладават позитивните оценки за държавното управление, само че близо 40% от тях имат негативна оценка. При Българска социалистическа партия съотношението е обърнато в интерес на негативните оценки. Електоратът на „ ИТН “ стои най-дистанциран от кабинета в съпоставяне със симпатизантите на останалите сътрудници.

При президента този месец не се записва динамичност по отношение на предходния. Положителните оценки за неговата работа са 50%, до момента в който негативните 40%.

ГЕРБ (23.8%) резервира лидерската позиция, а дистанцията им с „ Продължаваме промяната “ (17.5%) се усилва, заради продължаваща ерозия в поддръжката по отношение на главната ръководеща групировка. Движение за права и свободи поддържа обичайните си равнища от близо 11%. Четвъртото място този месец се заема от „ Възраждане “ (10.1%), които изпреварват с няколко десети от % Българска социалистическа партия (9.5%). На своя старт, „ Български напредък “ е шеста политическа мощ с поддръжка от 7.6% от гласуващите. „ Демократична България “ остава с поддръжка от 6.8% от гласуващите, следвана от „ ИТН “ с 5.8%. Под бариерата, само че над % поддръжка, са „ Изправи се, България “ с 2% и Вътрешна македонска революционна организация 1.5% от гласуващите.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР