При неплатена пътна глоба след определен срок тя да се

...
При неплатена пътна глоба след определен срок тя да се
Коментари Харесай

Предложение: Да се удвоява стойността на глобите, неплатени в срок

При неплатена пътна санкция след избран период тя да се удвоява - това предложи пред Дарик някогашният началник на КАТ Пътна полиция Алекси Стратиев по тематиката за повишение на събираемостта на санкциите. Той отхвърли концепцията да се поставят ПОС терминали в патрулните коли.

" Единият вид е Национална агенция за приходите да откри решение, за какво пък да не се употребяват и частни правосъдни реализатори, трети вид е да се употребяват данъчните органи в общината? Все отново това са държавни институции и могат да се включат. Има и още нещо - за какво оня, който не си е платил санкцията в границите на три или четири месеца, да има удвоена санкция. При нас лихви върху санкции не можело. В другите страни може и ние се стремим към тези други страни ", сподели Стратиев и уточни, че по този начин е в Холандия и Франция, да вземем за пример.

Ако те спре патрул, който към този момент би трябвало да ревизира с изключение на водача, и спътниците му, за неплатени санкции, при отвод да се заплати - свидетелството на лидера ще бъде отнето, защото към този момент има наредба в закона.

" Всичко се струпва на лидера, той е отговорен за всичко поради всички тези ограничения ", добави Стратиев.

По мотив ПОС терминала в колите, ексшефът на КАТ съобщи, че служителят на реда не е нито касиер, нито счетоводител.

" Това ще затрудни пътния служител на реда и тази отчетност ще затрудни цялата система на пътната полиция. Това е неуместно ", сподели още той.

От през днешния ден се отстраняват предупредителните знаци за секторите с камери по автомагистралите. От петък е в действие възбраната за придвижване на тирове през уикенда по аутобаните.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР