При нелеп инцидент е починал рок легендата Кирил Маричков Един от

...
При нелеп инцидент е починал рок легендата Кирил Маричков
Един от
Коментари Харесай

България потъна в скръб! Рок легендата Кирил Маричков загина при нелеп инцидент

При безразсъден случай е умрял рок легендата Кирил Маричков

Един от най-влиятелните и обичани музиканти си отиде неуместно.Трагичният случай се случил в село Селановци, Врачанско, където „ щурецът “ трябваше да изнесе концерт с група „ Фондацията “.

Фаталната преживелица станала при качването на 80-годишния музикант на сцената. Музикантът паднал, блъснал си главата и за злощастие ударите са били съдбовни.

Кончината на Кирил Маричков потопи в дълбока тъга освен сътрудниците му, само че и целия български народ. Той не бе единствено надарен артист, само че и виртуозен басист и композитор.

Преди известно време ветеранът се прибра по неотложност  от Америка. Той отпътува на турне с група „ Фондацията “, само че се наложи да се завърне поради пъклен болки от обострена дискова херния.

Любимецът на българските рокаджии  мина тогава през всички нужни прегледи и положението му бе нормализирано. Той остана известно време в болничното заведение, с цел да бъде под наблюдаване.

С кончината на Кирил Маричков България загуби един от своите най-ярки музикални гении и културни икони. Мир на праха му!

Инфо: Crimesbg.com

 

Тагове: Кирил Маричков рок легенда музикант нелеп инцидент Фондацията Селановци Щурец
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР