При най-лошия сценарий през зимата може да има редовни двучасови

...
При най-лошия сценарий през зимата може да има редовни двучасови
Коментари Харесай

Франция пуска всичките си АЕЦ до зимата

При най-лошия сюжет през зимата може да има постоянни двучасови спирания на тока

" Френският електрически колос Е Де Еф (EDF) се е заел да рестартира всичките си нуклеарни реактори до зимата, с цел да помогне на страната да преодолее огромната енергийна рецесия, влошена от войната в Украйна ", обяви френският министър на енергийния преход Аниес Пание-Рюнаше, представена от Асошиейтед прес, съобщи.

Тя сподели, че френското държавно управление подхваща дейности за " отбягване на ограничаващите ограничения " върху потреблението на сила през идния зимен сезон, след особено съвещание на кабинета, отдадено на енергийните въпроси.

Франция разчита на нуклеарни енергоблокове за производството на към 67% от електрическата енергия си (повече от всяка друга държава), до момента в който електрическата енергия, създадена от газ, е единствено към 7 на 100.

Към момента 32 от 56-те нуклеарни реактора на Франция, всички оперирани от Е Де Еф, са затворени за нормална поддръжка и, в някои случаи, за премахване на проблеми с разяждане. Правителството ще " следи от близко " обстановката с нуклеарните централи, които оповестяват за проблеми с разяждане. Е Де Еф е подхванала дейности по засегнатите от разяждане реактори, заяви Пание-Рюнаше.

Според направен график, започвайки от октомври, всяка седмица би трябвало да бъде рестартирана по една от спрените нуклеарни централи, сподели също по този начин министърката и добави, че търговията с електрическа енергия и газ със прилежащите Испания и Германия ще бъде засилена тази зима.

Във вторник френският министър председател Елизабет Борн предизвести, че при най-лошия сюжет през зимата може да има постоянни двучасови спирания на тока във френските семейства.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР