„При най-добрият прогнозен вариант АЕЦ „Белене” може да започне работа

...
„При най-добрият прогнозен вариант АЕЦ „Белене” може да започне работа
Коментари Харесай

Ето кога най-рано може да започне работа АЕЦ Белене

„ При най-хубавият планиран вид АЕЦ „ Белене” може да стартира работа през 2032 година. Това може да се случи, когато в идващото Народно заседание има задоволително болшинство, което е проенергийно и проядрено ориентирано”.

Това сподели ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,, който през днешния ден бе в Плевен за осведомителна среща с медиите на тематика „ Как ще се промени Северна България с АЕЦ „ Белене”. Домакин на срещата бе регионалният шеф на област Плевен Мирослав Петров  Мирослав Петров Мирослав Николов Петров е роден на 21 ноември 1967 година и е Областен шеф на Област Плевен. Той с присъединяване на кмета на гр. Белене Милен Дулев, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Плевен.

Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, бе безапелационен, че бъдещето на енергетиката е в нуклеарна сила, възобновими източници и газови централи, които да ги балансират. „ Обективно видяно подпише ли се обвързващият контракт рискът за това да не бъде изпълнен един нуклеарен план пада извънредно много”, сподели ръководителят на енергийната комисия. Той очерта идните стадии за реализация на плана АЕЦ „ Белене” по този начин - в случай че до края на годината участниците се срещнат с документите, има 4 месеца за приемане на обвързващите предложения. Следва преговорен развой, който ще приключи с сключване на обвързващ контракт във връзка със структурирането и строителството на обекта. Инвеститорът би трябвало да разгласи какво ще промени от съществуващия план, само че това няма да повлияе върху общото лиценизиране, което касае технологията воден реактор. С нотификация новият притежател би трябвало да уведоми Европейска комисия по контракта за Евроатом. Така в обозримо бъдеще до 2023 година може да стартира строителството на АЕЦ „ Белене”, сподели Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Валентин Николов: Убеден съм, че АЕЦ "Белене " би трябвало да работи

„ Близо 50 000 ще бъдат ангажираните с плана работни места в разнообразни браншове. Още със пускане на строителството на Първи енергоблок директно на площадката на АЕЦ „ Белене” ще бъдат заети над 1 000 инженери и сред 3 500 и 5 000 служащи.”, акцентира регионалният шеф на област Плевен Мирослав Петров  Мирослав Петров Мирослав Николов Петров е роден на 21 ноември 1967 година и е Областен шеф на Област Плевен. Той. В изявлението си той обърна внимание на директните изгоди от построяването на АЕЦ „ Белене” в областта на стопанската система, инфраструктурата и образованието. Петров предвижда, че АЕЦ „ Белене” ще ускори интереса към атомната промишленост във висшите образователни заведения в цялата страна като уточни, че тази позитивна наклонност директно ще се отрази върху три огромни ВУЗ-а, от които се чака да обезпечават фрагменти за плана АЕЦ „ Белене” – ТУ-София, СУ “Свети Климент Охридски” и Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Нов, по-добър стандарт на живот, напредък в районната претовареност, по-добри приходи, поощряване на предприемаческите начинания, позитивна наклонност в демографските индикатори – това са единствено част от предстоящите промени, които ще донесе построяването на АЕЦ Белене за Белене и района по думите на кмета на крайдунавския град Милен Дулев. В изявлението си той направи паралел с атомните централи в Нововоронеж, Русия и Пакш, Унгария и растежа на демографските и икономическите индикатори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР