При наводнения хората да се качват на горните етажи на

...
При наводнения хората да се качват на горните етажи на
Коментари Харесай

МВР: При наводнение идете на горния етаж

При наводнения хората да се качват на горните етажи на къщите си, да звънят на незабавния телефон 112 .
Това прикани началникът на бранш " Оперативна активност " основен контрольор Стефан Стефанов на конференция. Той изиска жителите да не се пробват да избавят потънали или носени от пороя коли . Оказа се, че с цел да бъде повлечен един автомобил са нужни единствено 15 см вода.

Над 100 сигнала за паднали дървета, наводнени изби, сутерени, подлези и улици са получени в профилираните звена на " Пожарна и спешна сигурност ". Това заяви основен комисар Никола Николов, шеф на националната пожарна.

 Архитект: Градовете ни не са готови за изобилен дъжд
Архитект: Градовете ни не са готови за изобилен дъжд

Не може дъждът да предизвиква толкоз вреди, явен ръководителят на Камарата на архитектите

Специални писма са изпратени до регионалните администрации на Видин, Ловеч, Монтана и Враца поради задаващия се дъжд. Заради прогнозата за значителни дъждове в събота се чака цялата страна да е в код " Жълто " като се изключи градовете Добрич, Силистра, Перник, София област и София град.

За наслада няма потърпевши и ранени хора, изясни Николов. Никъде не е обявявано бедствено състояние, добави той след проливните дъждове от последните дни.

От Национален институт по метеорология и хидрология прогнозите за метрологичната конюнктура за идните дни е, че се чакат мощни ветрове и дъждове . За това са изпратени писма до регионалните шефове да вземат спомагателни ограничения като следят сериозните сектори на речните корита, шахтите, ВиК системите. Доброволните отряди да са в подготвеност, са поискали от избавителните звена на Министерство на вътрешните работи.

 Проливен дъжд в столицата, стотици сигнали за наводнени здания
Проливен дъжд в столицата, стотици сигнали за наводнени здания

Жълт код за превалявания бе разгласен в цялата страна за през днешния ден

Те са посъветвали полицейските структури да са деликатни и готовността им да остане на високо равнище . Съоръженията, предопределени за гасене и отводняване да са в подготвеност и в къс период да се притекат на помощ, изясни гл. комисар Николов.

 Варненските улици още веднъж са
Варненските улици още веднъж са " аквапарк " след дъжд

В пожарната са получени над 25 сигнала за наводнени здания и изби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР