"При навлизането пилотът казва кой е номерът на полета, после

...
"При навлизането пилотът казва кой е номерът на полета, после
Коментари Харесай

Кристиан Кръстев: Не е пилотска грешка навлизането над Иран

"При навлизането водачът споделя кой е номерът на полета, след това ешелона и най-после до коя точка лети. Нашият водач на Авиоотряд 28 не е дал неверна информация. Не е пилотска неточност, тъй като самолетът нямаше да влезе в непознато пространство ".

Това съобщи по Нова телевизия някогашният транспортен министър Кристиан Кръстев.

Припомняме, че през вчерашния ден представителят на иранското външно министерство излезе с нова версия, че не неиздаването на позволение за прекосяване на самолета на българския министър-председател през въздушното пространство на Иран, е повода, а че неправилно оповестяване на полетната информация от страна на водача на самолета към кулата в Иран.

Според Кръстев обаче това е невероятно.

"Ако е пилотска неточност, той нямаше да навлезе в турското въздушно пространство. Има спомагателни процедури. При навлизането споделя номера на полета, по-късно споделя ешелона и по-късно споделя до къде лети. В някои места може да му е пожелан и транспондера ", изясни той в ефира на Нова телевизия.

"Освен всичко останало една безвъзмездна стратегия следи полетите на света. Кажете ми по какъв начин телефон следи маршрутите, а той да не знае накъде лети ", попита още някогашният министър. В краен случай може да се изиска транспондера – там се съдържа секретна информация. Във всеки аероплан има черна кутия, която съдържа какво е казано. Случаят не е механически, а дипломатически, безапелационен е Кръстев. По думите му към този момент нашата дипломация добре се оправя.

"Смятам, че нашето държавно управление подхожда извънредно дипломатично ", приключи Кръстев.
"Неприятна обстановка. Не сме се тормозили на самолета. Това беше техническо неразбирателство. Видяхте, че получихме опрощение от Иран. Прибрахме се през Иран и бяхме уверени, че визитата на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия няма да повлияе по никакъв метод на връзките сред България и Иран ", сподели в утринния блок на БТВ външният министър Екатерина Захариева.

"Проблемите сред Иран и Саудитска Арабия не е са от през вчерашния ден. Целият район е неустойчив. Най-важното е, че няма никакви проблеми. България поддържа доста положителни връзки с всички страни в Близкия Изток ", безапелационна беше тя.

"Не на всеки се оказва достойнството да танцува танц със саби. Това демонстрира, че Саудитска Арабия ни приема за постоянен сътрудник. Няма никакъв проблем с преводачката. Абсурдно е да се разяснява. Това са традициите там ", акцентира Захариева.

"Няма нищо правилно в теориите, че визитата на Симеон Сакскобургготски е за някаква договорка за парцелите ", съобщи тя в отговор на въпроса за декларацията на Вътрешна македонска революционна организация, която упреква Борисов и царя в договорка - парцели против контакти.

Нека да приказваме за сериозните неща и какво постигнахме, а не да се занимаваме с тези несериозни неща. Договорихме се моят сътрудник да ни посети. Саудитска Арабия има благоприятни условия за вложения. Показахме доста неща, с които можем да бъдем потребни. Надявам се, когато ни посетят, тяхната делегация също да бъде на най-високо държавно равнище и да се уверят, че България е постоянна страна и с нея може да се прави бизнес ", разгласи Захариева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР