При настинка или грип един от най-често срещаните проблеми, които

...
При настинка или грип един от най-често срещаните проблеми, които
Коментари Харесай

Най-бързите домашни лечения при болезнено възпалено гърло

При простуда или грип един от най-често срещаните проблеми, които основават извънредно тежък дискомфорт, е болното и възпалено гърло.

Болката може да бъде непоносима и да попречи на целия ни ден, а и даже по-дълъг интервал от време. 

Бързото облекчение и лекуване постоянно се търси, с цел да можем да продължим по-спокойно най-малко до края на деня, а в домашни условия това може да се случи с доста елементарни способи.

Гаргара с мента

Ментолът в ментата оказва помощ за отварянето на носните пътища, само че и облекчава болното гърло. Правете гаргара с разтвор от охладен ментов чай с малко сода в него по няколко пъти дневно. Содата също спомага за премахването на налепите и работи антибактериално.
Ако ви заболи гърлото, НЕЗАБАВНО направете тези 5 неща
Болката в гърлото е противен признак, който може да се появи ненадейно и да ни разконцентрира, защото внася дискомфорт в всекидневието....



Солена вода

За да си извършите гаргара със солена вода, сипете в хладка вода малко количество сол и разбъркайте добре. Правете това 3-4 пъти дневно. Той прочиства както гърлото, по този начин и запушения нос.

Гаргара с мед

Когато страдате от простуда или грип, можете да си извършите медена запарка: В чаша с хладка вода сложете една супена лъжица мед, разбъркайте и правете 3-4 пъти дневно гаргара. Той има страхотни антибактериални и противовъзпалителни свойства. Разбира се мед можете да хапвате и просто по този начин, също ще свърши чудесна работа.
Пригответе си домашни бонбони срещу болки в гърлото!
Възпаленото и болно гърло все по-често се среща към нас в последните дни със захлаждането и настъпването на разнообразни грипове. ...

Чесън

Чесънът е именуван натурален антибиотик, който работи антибактериално и болкоуспокояващо, а алицинът, който се съдържа в чесъна, ще помогне незабавно да успокоите болното гърло. Можете да консумирате чесъна както свеж, по този начин и приготвен в ястия.



Вода с пипер

Лютите подправки се предлагат за консумация по време на простуда и грип и в чаша хладка вода сложете малко количество пикантен червен пипер и направете гаргара. Това може да не е изключително прелестно като чувство, само че сигурно ще донесе облекчение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР