При нас това въвеждане за отрицателен PCR - тест при

...
При нас това въвеждане за отрицателен PCR - тест при
Коментари Харесай

Българи в Италия с писмо до здравния министър срещу PCR тестовете за влизане у нас

" При нас това въвеждане за негативен PCR - тест при влизане в България се оказва огромен проблем, тъй като тук, с цел да си направиш проучването, би трябвало 7 дни по-рано да си запишеш час, настрана резултатът от множеството лаборатории излиза чак след 4- 5 дни, малко са лабораториите в Милано, които ти го изкарват за 48 часа ". Това разяснява в " Преди всички " по БНР Дарияна Куманова, която е музикант, за новата заповед на министъра на опазването на здравето у нас за PCR-тест при влизане в страната, която заповед влиза в действие от през днешния ден. По този мотив и българи, живеещи в Италия, внасят протестно писмо до здравния министър.

" Отделно проблем за нас е, че един тест е от 120 до 150 евро, което е доста скъпо, изключително за огромни фамилии. Италия приема и с антигенни проби и нашето питане е не може ли това да важи и за влизане в България - тези проби са доста по-евтини - тук са сред 30 и 50 евро, което е доста по-достъпно и стават за три часа. С което напълно умерено влизаш в границите на тези 72 часа. "

Група българи са написали писмото до министъра на опазването на здравето и чакат развиване по проблема.

Припомняме, че от през днешния ден България вкарва до края на април условието идващите жители да дават документ за негативен резултат от PCR тест за ковид, извършен до 72 часа преди влизането в страната.

Хората без подобен тест ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Изключение от условието се позволява за водачите на рейсове и товарни коли, извършващи интернационален транспорт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР