„При нас са известни всички негови нарушения”. Това заяви в

...
„При нас са известни всички негови нарушения”. Това заяви в
Коментари Харесай

Мария Ботева за трагедията в София: Няма чадър над 37-годишния шофьор

„ При нас са известни всички негови нарушения”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия основен комисар Мария Ботева от ``Пътна полиция`` за лидерът на автомобил, който прегази и умъртви 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на София.

По думите й над 37-годишния лидер не е имало чадър.

„ Той е получил своето удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство през 2005 година и още тогава е направил първото си нарушаване, за което има формирана. Тогава е било по отношение на приложимост на алкохол – над 1,2 промила”, добави още тя.

„ Първото и последното към сегашния миг са свързани с ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и това в границите, които са избрани от законодателя като престъпление”, посочи Ботева.

„ На 37 години, когато един човек е използвал алкохол, и е достигнал като граници в кръвта му над 2 на 1000, да се развива такава висока скорост, несъмнено значи едно неравновесие, една извънредно нетрезва преценка на обстановката и изрично неустойчивост на държанието. Оттук нататък мисля, че е време да се обърне внимание още в фамилията, в курсове за подготовка, освен на претендент лидера, а въобще и в учебно заведение, подготовката на индивида, по какъв начин да се движи и пешеходецът, и водачът”, разясни още тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР