„При нас основно идват хора със сърдечно-съдови заболявания. Вирусът директно

...
„При нас основно идват хора със сърдечно-съдови заболявания. Вирусът директно
Коментари Харесай

Преболедувалият проф. Начев обясни колко време заразата остава в тялото

„ При нас главно идват хора със сърдечно-съдови болести. Вирусът непосредствено визира мускула на сърцето. И което е по-важно - води до формиране на микротромби в дребните съдове, които хранят мускула на сърцето. Оттам идват и затрудненията. Не сме спрели да лекуваме пациенти със сърдечно-съдови болести, които нямат COVID-19 “. Това съобщи в ефира на " Неделята на NOVA " шефът на УМБАЛ „ Света Екатерина “ проф. Генчо Начев.

Директорът на лечебното заведение подсигурява, че се прави всичко допустимо да няма разбъркване потоците на болните със здравите пациенти.

„ Има операционна, отделена за пациенти, които са с ковид. Има обособена инвазивна лаборатория за Коронавирус и други две, които са отделени да лекуват пациенти, които нямат Коронавирус. Няма разбъркване на потоците ", разясни Начев.

" За мен е недопустимо персонален доктор да не си вдигне телефона. В никакъв случай не би трябвало да има самолекуване. Ако човек няма достъп до персонален доктор, то тогава търсите експерт в извънболничната помощ ", безапелационен е той.

На въпрос по кое време организмът се изчисва от К-19 Начев отвърна:

" К-19 може да отключи признаци на друго заболяване. След 3-ия месец може да се чака възобновяване от болестта. Тогава е добре да се направи компютърна тумография на белия дроб и да се види какво е положението на организма. Заразата може да остане в организма и до 6-ия месец ", посяни той.

" Много експерти предлагат да се направи и ядреномагнитен резонанс на сърцето ", добави кардиологът.

Той разяснява и лекуването с аспирин и в действителност ли е предварителна защита против К-19:

" Много от дълго време излязоха публикации, че когато след 50-годишна възраст се взема всекидневно, рискът от инфаркт се понижава. Купуването му няма нищо общо с коронавирус. Добре е, когато има потвърден коронавирус, да се пие аспирин протект, точно поради разреждането на кръвта ", съобщи Начев.

Начев бе помолен да разяснява гибелта на хора на стълбите на лечебни заведения или пред тях в Бургас и Пловдив:

" Няма да съм нечии юрист, само че не може да виним министър за това, което се случва в лечебните заведения. Всичко опира до организация ", счита той.

" Това са изолирани случаи. Трагедия е, без значение дали индивидът е на 36 ил 86. Един човешки живот е изгубен и то от безхаберие и от това, че избрани хора, свързани със опазването на здравето тук-там не одобряват професипта си като предопределение. Те работят просто да мине времето и да получат някакво заплащане ", сподели Начев.

Кардиологът изясни за какво съгласно него България е на водещо място по смъртност на глава на популацията в Европейски Съюз:

" Не съблюдаваме ограниченията, които са взети и по тази причина имаме толкоз висока смъртност. Не приканвам за локдаун, а да се съблюдават леките ограничения, които са ни въведени. Контролът би трябвало да е непоколебим и който не съблюдава рестриктивните мерки, да търпи следствията ", приключи Начев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР