При нас не са пристигали заповеди за арест на лица

...
При нас не са пристигали заповеди за арест на лица
Коментари Харесай

Прокуратурата за АМ Хемус: Не сме получили заповед за арест, нито доказателства

" При нас не са дошли заповеди за арест на лица по обвиняванията, които бяха показани през днешния ден от полицията. Поради тази причина не е взета мярка за неотклонение на което и да е лице. Не сме получили и никакви доказателства ", обявиха от прокуратурата на брифинг по отношение на изнесените по-рано през днешния ден от полицията данни за нарушавания при градежа на Автомагистрала " Хемус ", представени от Нова телевизия.

 Нови разкрития за Виж още

От Групово дело " Национална полиция " оповестиха, че от близо 84 млн. за лот 5 на Автомагистрала " Хемус ", 60 млн. са изнесени кеш в сакове и чували.

" В Софийска градска прокуратура по факс е постъпило известие от проверяващи служители на реда от " Борба с проведената престъпност " за претършуване и изземване. В известието до нас беше посочено, че е почнало досъдебно произвеждане за данъчни измами и пране на пари. Установи се, че са осъществени обиски на лица на разнообразни адреси, което е единствената опция за събирането на доказателства за осъществено закононарушение ", сподели прокурор Кирилова.

Дежурен прокурор е изготвил искане до Софийския градски съд за утвърждение на тези протоколи. С определение на съда са утвърдени 23 протокола. Делото е върнато в Прокуратурата. Съставен е екип от 4 прокурори, които ще работят по случая предвид на това, което е било изнесено на брифинга.

" Става въпрос за фактическа и правна трудност и изисква работата на повече хора, които в рационални периоди да преценяват и да извършат нужните дейности. В известието, което получихме, беше обявено, че има арестувани лица. По материалите, които са при нас, в тях не намирам заповеди за арест в период от 24 часа. Такива материали ние нямаме. Възможно е да бъдат предоставени по-късно. Бяха изнесени много обстоятелства и условия, с които на първо четене може да се направи съмнение за осъществено разпореждане. Ние не сме получили от проверяващите разпореждане за привличане в качеството на обвинен и да бъде взета мярка ", изясни още прокурор Кирилова.

Докато в прокуратурата не дойдат всички материали, обвинителите няма по какъв начин да издигнат обвиняване или да се произнесат. В СГП се проверява още едно дело, което е по самосезиране. То е за занемареност от страна на " Автомагистрали ", АПИ и Министерство на регионалното развитие. Ако се съберат задоволително доказателства, може да бъдат повдигнати обвинявания на съответните лица. Делото е предоставено на Националната следствена работа. По това дело са разпитани над 100 очевидци.

По отношение на някогашния ръководител на АПИ Лазар Лазаров, от прокуратурата оповестиха, че са формирани две досъдебни производства, които са импортирани в съда.

В СГП е получен сигнал от здравния министър доктор Стойчо Кацаров против изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че се ползват ваксини с изминал период. Прокурор Кирилова уточни, че назначеният по случая прокурор прави персонална инспекция на всички обстоятелства и документи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР