При нас има много тревожни писма на родители, които питат

...
При нас има много тревожни писма на родители, които питат
Коментари Харесай

Защо няма да отворят яслите и детските градини?

При нас има доста тревожни писма на родители, които питат по кое време ще се отворят яслите и детските градини. Това разкри шефът на Дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебното обучение " Евгения Костадинова.

Тя удостовери, че все още няма решение за отварянето на детските заведения.

"Все още няма обстановка, която да дава сигурност, че събирането на деца целодневно, в този миг, би било добре за здравето на децата и техните фамилии и преподавателите ", съобщи тя в предаването "Плюс - минус " по Нова телевизия.

Костадинова удостовери думите на просветителния министър Красимир Вълчев, че все пак педагозите няма да останат без пари.

Родителите чакат с неспокойствие решението за яслите и детските градини

Междувременно тя разяснява и подготовката за осъществяване на изпитите след 7 клас и 12 клас. Увери, че просветителната система е подготвена за матурите в по-специфична среда.

"Независимо от това, че зрелостните изпити ще се проведат присъствено, това ще бъде при всички противоепидемични ограничения. Дезинфекция, повече от един вход, по-голяма отдалеченост сред учениците ", изясни Костадинова.

Учебната година няма да се удължава. Матурите ще са на 1 и 3 юни, изпитите след 7-ми клас - на 15 и 17 юни

Днес стана ясно, че творби като "Тютюн " и "Железният светилник " няма да бъдат включвани в изпитния вид. Решението кои тематики да оптпаднат е станало след анкета измежду учителите.

"Част от тематиките няма да бъдат включени в изпитния материал, само че това не значе, че няма да се учат. Обучението продължава да се реализира в електронна среда ", удостовери Костадинова.

Тя увери, че няма да има закъснение при издаване на дипломите на зрелостниците, което е значимо изключително за тези, които аплайват в чужбина.

Антоан Тонев, шеф на СМГ „ Паисий Хилендарски “, увери, че преписването на идните изпити ще е сведено до най-малко. Освен квестори, има и видеонаблюдение в Министерството на образованието и науката. Отделно има и екип в самото учебно заведение, което следи провеждането на изпитите. Той е убеден, че изпитите ще се проведат умерено.

Тонев счита, че баловете могат въпреки всичко да се организират, въпреки и с малко закъснения, да вземем за пример след завършването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР