При нарушаване на правилата за движение трябват санкции на момента.

...
При нарушаване на правилата за движение трябват санкции на момента.
Коментари Харесай

Шофьорът, причинил смъртта на Милен Цветков, ще лежи в затвора поне 15 години

При нарушение на разпоредбите за придвижване трябват наказания на момента. Това съобщи Владимир Тодоров - ръководител на Асоциацията на потърпевшите от произшествия, който гостува в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

Във връзка с делото против водача, обвинен за гибелта на журналиста Милен Цветков, Тодоров разяснява заплахата, която носят за обществото дрогираните водачи на МПС.

Моите прогнози са, че този човек ще лежи най-малко 15 години, счита Тодоров за обвинения Кристиан Николов, за който беше потвърдено, че е карал след приложимост на опиати, когато е предизвикал злополуката с Милен Цветков.

Има доста случаи, когато умират пасажерите в автомобила, а не водачът, който е бил пийнал или дрогиран. Моят съвет, изключително към младежите, е да не се качват в кола с дрогиран водач, акцентира специалистът.

Той сподели очила, с които се възпроизвежда зрението на човек, намиращ се под въздействието на опиати. Такива очила към този момент са дават при обучаването на млади водачи.

 Очила, които демонстрират какво виждат дрогираните водачи
Очила, които демонстрират какво виждат дрогираните водачи
Снимка: Скрийншот от Българска национална телевизия

Като ръководител на Неправителствени организации, Тодоров обърна внимание, че организацията подава сигнали към институциите, които имат отговорността за обезпечаване на сигурността по пътищата. В това отношение те би трябвало да бъдат безкомпромисни.

Необходими са наложителност на наказването и цялостен надзор към нарушителите, с цел да се пресече рискът от катастрофи на пътя. По думите на Тодоров би трябвало да се набират задоволително проби за дрога, изключително тук-там, където има събиране на доста младежи - като в Студентски град, да вземем за пример, за може да се ревизира всяка втора кола.

За сигурността на пътищата огромно значение имат тяхното положение и контролът. Трябва да има задоволително камери и единна система за култивиране на събраните данни, акцентира Тодоров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР