При нарастване на заразените с Омикрон Израел може да достигне

...
При нарастване на заразените с Омикрон Израел може да достигне
Коментари Харесай

Омикрон можел да доведе Израел до стаден имунитет

При повишаване на инфектираните с " Омикрон " Израел може да доближи стаден имунитет . Това разгласи генералният шеф на израелското здравно министерство Нахман Аш, до момента в който новозаразените не престават да нарастват, осведоми " Ройтерс ".

Високозаразният вид " Омикрон " докара до скок на инфектираните с ковид по целия свят. Инфекциите в международен мащаб доближиха рекордно равнище, като приблизително малко над 1 млн. случая са регистрирани дневно сред 24 и 30 декември съгласно данни на " Ройтерс ". Починалите обаче не са се нараснали , което дава вяра, че новият вид е по-малко гибелен .
 Четвъртата игла ще се ползва в Израел при най-уязвимите
Четвъртата игла ще се ползва в Израел при най-уязвимите

Засега решение за по-широката приложимост на втори бустер не е взето

До края на декември Израел съумя да ограничи до известна степен " Омикрон ", само че с повишаването на темповете на заразяване се чака всекидневно записаните инфектирани да доближат рекордни равнища през идващите три седмици . Това може да докара до стаден имунитет , посочи Нахман Аш.

" Цената ще бъде доста инфектирани ", акцентира Аш пред локално радио и добави: " Числата ще би трябвало да са доста високи, с цел да се доближи стаден имунитет. Това е допустимо, само че ние не желаеме да го реализираме посредством инфекции, желаеме това да се случи вследствие на доста имунизирани хора ", посочи той.

Стадният имунитет е точката, в която популацията е предпазена от вирус или посредством имунизация, или посредством хора, развили антитела посредством заразяване с заболяването.
 В Израел започва първи тест на четвърта доза Covid ваксина
В Израел започва първи тест на четвърта доза Covid ваксина

Резултатите ще се следят от близко в интернационален проект и се чакат след към две седмици

Около 60% от 9,4-милионното население на Израел са изцяло имунизирани - съвсем всички с имунизацията на Pfizer/BioNTech - съгласно здравното министерство, което значи, че те или са получили три дози, или са получили втората си доза неотдавна . Но стотици хиляди от тези, които дават отговор на изискванията за трета игла, до момента не са я сложили .

От началото на пандемията в Израел са регистрирани към 1,3 млн. инфектирани с ковид. Но сред два до четири милиона души може да бъдат инфектирани до края на януари , когато вълната на " Омикрон " може да утихне съгласно Еран Сегал, академик, занимаващ се с данни от Научния институт " Вайцман " и консултант на държавното управление.

Ръководителят на оперативния щаб за ковид към министерството на опазването на здравето Салман Зарка предизвести, че стадният имунитет надалеч не е обезпечен .
 Израел утвърди новото Коронавирус хапче на Pfizer за незабавна приложимост
Израел утвърди новото Коронавирус хапче на Pfizer за незабавна приложимост

Данните от клиничното изпитване демонстрират 90 % успеваемост за попречване на хоспитализация

" Трябва да бъдем доста внимателни с това, изключително в светлината на нашия опит през последните две години, в който видяхме, че хора, които се възвърнаха (от коронавируса), се заразиха наново ", посочи Зарка.

През последните 10 дни инфектираните в границите на 24 часа са се нараснали повече от четири пъти. Тежките случаи също са се нараснали, само че с доста по-нисък ритъм, нараствайки от към 80 на към 100 души.

Наблюдавайки от близко тежката заболеваемост, Аш обмисля да позволи четвърта доза ваксина за хора над 60 години , след утвърждението ѝ предходната седмица за хора с компрометирана имунна система и възрастни хора в старешки домове.
 В Израел стопират пандемията с четвърта доза
В Израел стопират пандемията с четвърта доза

Нови ограничения в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР