При направената първата копка на мащабния ремонт по преобразяването на

...
При направената първата копка на мащабния ремонт по преобразяването на
Коментари Харесай

Ремонтират центъра на Велинград

При направената първата копка на огромния ремонт по преобразяването на центъра на Велинград, Кметът доктор Коев сподели, че същинските действия ще стартират щом разрешат метеорологичните условия. Това към този момент е реалност. Работници и техника се намират пред постройката на Община Велинград, където от 28 март започнаха да бъдат премахвани паветата.

Проектът „ Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реорганизация на уличната мрежа в гр.Велинград” е на стойност 4 812 941 лева Малко над 4 млн. са финансирани от Европейски фонд за районно развиване, а останалите 721 941 лева са от национално съфинансиране.
Припомняме, че предходният ремонт, /преди повече от 30 години/ стартира на 12 юни 1985 година и приключи на 30 юни 1988 година

Д-р Костадин Коев показа, че първата част от ремонтите действия включва замяна на ВиК оборудванията и цялата подземна инфраструктура по бул. “Съединение” от пресечката с ул. “Юндола” до Горско стопанство “Алабак” и от фонтаните до остарялата постройка на Общината. Проектът включва още създаване на зона за публичен отдих към складовете на Централния пазар /т.н. „ битак”/ и реорганизация и рехабилитация на улиците „ Георги Кирков”, „ Милеви скали” и „ Христо Смирненски”.



„ Целта на този план е да сътвори нова визия и качествена смяна на цялостния образ на Централната градска част и да усъвършенства физическата среда в града, посредством поправки на улици, тротоари и пешеходни зони”, сподели доктор Коев и добави:” Искаме да повишим привлекателността и атрактивността на града ни както за жителите, по този начин и за вложителите, гостите и туристите.” За честването на двете огромни събития – 10 години СПА столица на Балканите и 70 години от основаването на Велинград, които ще се състоят на 1-ви и 2-ри септември, ще посрещнем гостите в изцяло актуализирания център на града, сподели още доктор Коев.

Срокът, в който новата визия на централната градска част би трябвало да бъде приключена е 90 дни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР