При нападение в близост до синагога в Тунис вчера бяха

...
При нападение в близост до синагога в Тунис вчера бяха
Коментари Харесай

Нападение и смъртоносна стрелба до синагога в Тунис

При нахлуване наоколо до синагога в Тунис през вчерашния ден бяха убити двама чиновници по сигурността и двама гости, оповестиха управляващите на фона на годишното поклонническо пътешестване до остров Джерба, който притегля стотици евреи от Европа и Израел, съобщават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Нападението е било осъществено от охранител на военноморско оборудване в Джерба, който употребявал оръжието си, с цел да простреля собствен сътрудник и да му отнеме муниции, преди да се насочи към синагогата, заяви министерството на вътрешните работи заяви в изказване.

Нападателят е стрелял безсистемно по чиновници от сигурността, намиращи се наоколо до синагогата, убивайки двамата гости и още един чиновник от защитата.

Ранени са били петима чиновници от защитата и четирима гости. След това силите за сигурност са го простреляли, заяви вътрешното министерство.

Тунизийското външно министерство заяви, че един от посетителите е бил французин, а другият - тунизиец.

Видеоклип, оповестен в обществените медии, чиято меродавност Ройтерс не е съумяла да ревизира, демонстрира уплашени хора, стоящи в двора, до момента в който се чува изстрел. Жители на острова споделиха, че са чули голям брой изстрели.

Властите не показват претекст за нападението, само че ислямистки екстремисти и преди са се насочвали към поклонението в Джерба и са организирали други набези в страната, показва Ройтерс.

Последната забележителна офанзива в Тунис беше гърмеж пред посолството на Съединени американски щати през 2020 година, при която почина един чиновник.

Два самоубийствени гърмежа бяха ориентирани към полицията пред френското посолство през 2019 година, при които също почина един чиновник.

Ежегодното поклонничество до най-старата синагога в Африка постоянно притегля стотици евреи от Европа и Израел в Джерба, ваканционна дестинация край крайбрежията на Южен Тунис, на 500 км от столицата Тунис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР