При наличието на подходящ двигател драгстер може да се направи

...
При наличието на подходящ двигател драгстер може да се направи
Коментари Харесай

Нов живот за паметник на съветския инженерен гений: 800 коня от мотора на Москвич

При съществуването на подобаващ мотор драгстер може да се направи от всеки автомобил. Известен най-много с дефорсираната си версия обаче, Москвич-2140 е може би най-неподходящата изходна база за спортна машина за големи натоварвания.


Финландецът Виле Оксанен не счита по този начин. Неговият Москвич-2140 Tappajamosse разполага с табун от 800 к.с., освен това изцедени от истинския 1 480-кубиков мотор УЗАМ-412 с фабрични 75 коня (68 за " дефорсето " на бензин А-76).


Оксанен не споделя елементи за доработките, на които е подложил паметника на руския инженерен талант. Говори се, че блокът на мотора е заздравен със специфични пластини.

Гигантският скок в мощността става вероятен с монтажа на два турбокомпресора и маслена система за изстудяване. Финландският " мохер " взема 402 метра за 9.118 секунди с крайна скорост 242 км/ч.

Двигателят е преместен леко обратно и надолу спрямо истинската структура. Зад седалките се намира всичко, което не е намерило място под предния похлупак - в това число охладителната система и турбокомпресорите.

Гените на Москвич се виждат във външността на драгстера с повечко вглеждане. Задните порти са заварени, а покривът е снижен.

Цялата предна част съставлява един подробност от фибростъкло, който се отваря напред. На мястото капачката на резервоара пък има великански отвор, който в действителност е ауспухът.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР