При наличието на обвинители като Цацаров и Гешев, формалната част

...
При наличието на обвинители като Цацаров и Гешев, формалната част
Коментари Харесай

Банкерът Цветан Василев за ортаклъка между Борисов и Пеевски

”При съществуването на обвинители като Цацаров и Гешев, формалната част на „ неофициалното ” им партньорство ще остане скрита. Но единствено в България, тъй като финансовото „ съвкупление ” на „ скромните политици ” Борисов и Пеевски е известно на този, който би трябвало да знае ”, разяснява Цветан Василев пред LIBERTA.BG.
Вижте целия отговор на банкера на въпроса на LIBERTA.BG по тематиката - ортаци ли са в бизнеса и политиката Бойко Борисов и Делян Пеевски?

" Истинско развлечение е да се следи гърченето на премиера, когато става въпрос за връзките му с Делян Пеевски. Още повече от човек като мен, който е директен очевидец на първите 5 години от този „ брак по сметка”. Тогава към момента Борисов беше по-агресивният, изключително що се отнася до медиите. Пеевски беше „ великодушен дарител” за част от тях (без Монитор и Телеграф, които бяха „ Светая Светих “ за фамилията Пеевски/Кръстева) и настояваше да се трансферират безплатно проценти от тези, които бяха добити след това. Така половината от притежаваните от него проценти в групата „ Уикенд” (по-точно 37,5%) бяха трансферирани без каквото и да било заплащане — с бланково джиро на довереното лице на Борисов Александър Сталийски. Това касаеше активи, добити преди идването на Борисов на власт през 2009 година

Впоследствие, при придобиването на „ 24 часа” и „ Труд”, както и на „ Стандарт”, ползите на Борисов се покриваха и защитаваха от притежателите на винпром " Пещера ". Същите, които държаха и 10% за него при придобиването на Булгартабак, в който по контракт Пеевски трябваше да има 17,5%, а се оказа че имал 35%. За тези проценти Борисов се беше оплаквал на Гриша Ганчев през 2015 година, че не са му били издължени от ортака му след завладяването на Булгартабак от Пеевски и Салам Фарадж.

Що се отнася до тяхното партньорство след удара по КТБ и мен, повече от явно е, че то е било удобно повлияно от фалирането й и е довело до цялостна, въпреки и скрита интеграция. При това освен на фирмено, само че главно на управническо равнище.

Факт е, че тази интеграция се развива във времето, тъй като в случай че във второто държавно управление на Борисов наред със „ стълба” Горанов, Пеевски разполагаше с още един министър — Божидар Лукарски (Божо Трика), то в третото аз по-скоро бих се затруднил да дефинира кой от министрите не е на Пеевски – Вл. Горанов, К. Ананиев, К. Ангелов, Е. Караниколов, Л. Борисов, Мл. Маринов, Хр. Терзийски, П. Аврамова, Н. Нанков и така нататък Говори се, че за първичната си квота в това държавно управление Пеевски е платил на съдружника в ООД „ Кражба” Волен Сидеров седем цифрена сума.

На фирмено равнище, наред с изредените от Васил Божков, „ анонимните” акционери Пеевски и Борисов евентуално са сътрудници в Хидрострой (да не забравяме необяснимото усвояване на „ Водстрой 98” от компанията на Велико Желев), „ Виваком” (материализираната кражба на актива на КТБ през присъединяване на мюрето Спас Русев възлиза на 250-300 милиона евро), Общинска банка на „ банкера” Самуилов. Защо не и в ПИБ през платеното от „ държавната” ББР присъединяване? Не изключвам да са „ достойно” включени в структурата на присвоения от Гриша Ганчев „ Петрол”, както и в безобразните обири на активи на КТБ от „ Виафот” (Пеевски) и „ ДИПИ Инвестмънт” на Добрин Иванов (доверено лице на Борисов още от първия му мандат около опита им да придобият на безценица Дунарит). Нямам подозрение, че са и неофициални партньори-бенефициенти във всяка по-значима корупционна договорка в последните 5-6 години, само че несъмнено няма да ми стигне времето, в случай че би трябвало да ги изброявам. И въпреки всичко — концесията на Летище София, тол системата, възлаганията без търг на „ Автомагистрали” и ДСК „ Монтажи” и прочие

Толкова за непознаващите се Борисов и Пеевски. Естествено, при съществуването на обвинители като Цацаров и Гешев, формалната част на „ неформалното” им партньорство ще остане скрита. Но единствено в България, тъй като финансовото „ съвкупление” на „ скромните политици” Борисов и Пеевски е известно на този, който би трябвало да знае. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР