При над 30 отсъствия без обяснение от родителя децата ще

...
При над 30 отсъствия без обяснение от родителя децата ще
Коментари Харесай

При над 30 отсъствия автоматично отписват децата от градина

При над 30 отсъствия без пояснение от родителя децата ще се отписват автоматизирано от детска ясла или градина, планува план на нова разпоредба за банкет на деца в общинските независими детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските учебни заведения на територията на Столична община. Според плана за децата от подготвителните групи е възможно неявяване за не повече от 10 дни на година с документално известяван от родителите в период, избран с правилника на детската градина или учебното заведение. Целта е да се ограничи порочната процедура, която съществува сега - родители да не водят децата си на градина по една или друга причина, само че да " пазят " местата си, без да могат на тях да бъдат признати други деца. 

Друга оригиналност в плана на разпоредба е даването на 2 точки за родители, работещи по цивилен контракти. Тази алтернатива занапред всеобщо се подлага на критика поради опциите за измами - всеки незает може да си изфабрикува цивилен контракт и да получи точки като действително работещите родители. За доказването на работа по цивилен контракт съгласно плана на Наредбата ще се желае копие от гражданския контракт плюс вероятно служебна записка от възложителя, само че не се желае доказване на платени осигуровки.

Новата разпоредба планува въвеждане на наложителното предучилищно обучение за деца на 4-годишна възраст на територията на Столична община от началото на образователната 2023/24 година т.е. от септември 2023 година, като наложителното предучилищно обучение за 4-годишните ще се реализира единствено в детски градини (но не и в училища), а за 5-годишните - както и до момента от детските градини и подготвителните групи в учебните заведения. Тук терзанието е, че местата в детските градини в София са извънредно незадоволителни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР