При мощните експлозии, разтърсили днес пристанището на Бейрут са загинали

...
При мощните експлозии, разтърсили днес пристанището на Бейрут са загинали
Коментари Харесай

При мощните експлозии в Бейрут са загинали най-малко 27 и са ранени 2500 души

При мощните детонации, раздрусали през днешния ден пристанището на Бейрут са починали 27 души и са били ранени 2500, сочат предварителните данни, огласени от ливанския здравен министър Хамад Хасан и представени от Франс прес.

" Това е злополука във всеки смисъл на думата ", сподели той пред няколко малките екрани при посещаване в болница в столицата.

" Болниците в града са цялостни с ранени ", акцентира министърът и прикани потърпевшите да бъдат откарвани в лечебни заведения в предградията.
 

Данните за жертвите и ранените варират, както и информацията за броя на детонациите. Франс прес и Асошиейтед прес оповестиха, че съгласно видеозаписи, качени в обществените мрежи, детонациите са били две. Според Ройтерс, ДПА и ТАСС гърмежът е бил един.

Експлозиите в пристанището на Бейрут са станали в регион, където са съхранявани мощно избухливи материали , сподели шефът на службата за вътрешна сигурност, представен от Ройтерс.

Началникът на ръководството за обща сигурност Абас Ибрахим посети региона на днешната детонация и означи, че първичната версия за гърмеж в склад за пиротехника не дава отговор на действителността, показва ТАСС.

" Изглежда, че е имало склад за материали, иззети още преди години, и евентуално става дума за мощно избухливи материали ", сподели той пред разнообразни малките екрани на място, представен от Франс прес.
 

Съответните служби започнаха следствие, те ще кажат от какво естество е случаят, добави той.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР