При много тежките заради високите температури условия на пистата Гудиберг“

...
При много тежките заради високите температури условия на пистата Гудиберг“
Коментари Харесай

Алберт Попов 11-ти след първия манш в Гармиш, Златков отпадна

При доста тежките поради високите температури условия на пистата „ Гудиберг “ в Гармиш-Партенкирхен най-хубавият български скиор-алпиец Алберт Попов направи едно солидно втурване в първия манш на нощния слалом, валиде за Световната купа, и се класира на 11-то място. Българинът финишира за 55.07 секунди и изостава с 2.23 секунди от първата позиция.

Заради високите температури пистата беше в положително положение единствено за първите няколко състезателя, след което започнаха да се появяват голям брой неравности и коловози. Те изненадаха огромна част от спусналите се, в това число и един от двамата водачи в класирането за дребния бистър глобус Лукас Бротен (Норвегия), който позволи неточност в долната част на трасето и изпусна врата, за което бе дисквалифициран.

В същото време неговият съотечественик и Хенрик Кристоферсен, който е другият водач в класирането в слалома, даде най-хубавото време в първия манш, финиширайки за 52.84 секунди. Принца на Викингите разполагаше с допустимо най-хубавите условия, защото той започва първи и се възползва оптимално от този факт.

Преди втория манш по-късно през днешния ден норвежецът си обезпечи преднина от 0.71 секунди по отношение на представителя на домакините от Германия Линус Щрасер. Трети с пасив от 0.93 е олимпийският първенец в дисциплината от Пекин 2022 Клеман Ноел (Франция).

Във второто втурване присъединяване няма да вземе Камен Златков, който не съумя да финишира сполучливо първия манш след неправилност в средата на трасето. Българинът стана жертва на образувалите си неравности и коловизи, които го изхвърлиха отвън спортната траектория и той нямаше по какъв начин да мина сполучливо през всички порти.

Вторият манш на нощния слалом в Гармиш-Партенкирхен започва в 19:45 часа българско време по-късно довечера.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР