При млади хора, ваксинирани с препарата на Астра Зенека, през

...
При млади хора, ваксинирани с препарата на Астра Зенека, през
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Берем плодовете от събиранията на 8 март

" При младежи, имунизирани с препарата на " Астра Зенека ", през първите 48 часа най-често, като нежелателен непряк резултат се появяват температура и разтрисане. При по-възрастните имунизирани обаче, които към този момент чакат втора доза от препарата, съвсем няма нежелани резултати ", това сподели проф. доктор Тодор Кантарджиев пред Dir.bg.

Според Кантарджиев недоверието към имунизациите и говоренето за техните нежелани странични резултати се подклажда от хора със задни мисли, които целят политическа кариера и финансови изгоди.

" Ваксината на " АстраЗенека " беше набедена, че при някои от хората се получава тромбоза, съсирване в дълбоките кръвоносни съдове, които имат тежки и от време на време съдбовни последствия ", увери шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Ако не се появят нови разновидности и варианти на COVID-19 и в случай че съблюдаваме ограниченията, случаите на инфектирани хора ще стартират да понижават след май месец. Ако по този начин се развият нещата, есента ще имаме малко случай, като ендемична демонстрация на обособени места ", безапелационен беше професорът.

" Сега берем плодовете от събиранията на 8 март ", безапелационен бе проф. Кантарджиев във връзка от ден на ден новозаразени дневно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР